Favim.com-27619
(foto: booksie.com)

Inteligentne osobe teško pronalaze srodnu dušu, a jedan od glavnih razloga za to je – nedostatak iskustva.

Osobe natprosečnih intelektualnih mogućnosti su “od malih nogu” usmerene na uspeh u školi, na fakultetu i na kraju na poslu, a zbog toga često zanemaruju međuljudske i ljubavne odnose.

Predstavljamo vam 9 razloga zbog kojih pametne i inteligentne osobe teško pronalaze partnere:

1. Nije im potreban partner da bi se osećali dobro nakon lošeg dana na poslu

Čvrsto veruju da se mogu sami nositi sa svim svojim problemima. To je, naravno, nemoguće. Ne postoji osoba na ovom svetu koja se sama može nositi sa svim problemima. Samostalnim rešavanjem svih problema vi ne postajete nezavisni nego usamljeni i udaljeni od prijatelja, porodice i partnera.

2. Čak i kad su u vezi osećaju se usamljeno

Inteligente osobe ne žele da provode svaki dan sa partnerom jer ne žele da se osećaju privrženo. Iako takve osobe i same znaju da je privrženost jako lepa stvar, jer ona vodi do ljubavi, ali i brige o partneru. Sama pomisao da moraju brinuti o nekome inteligentne osobe ponekad počne da “guši”. Svima nama ja potreban prostor i vreme za sebe, a inteligentnim ljudima ta stavka je daleko važnija od onih sa prosečnom ili ispodprosečnom inteligencijom.

3. Na zdrave kompromise gledaju kao na žrtvu

Da bi odnos između partnera funkcionisao, oba partnera moraju da se odreknu dela svoje nezavisnosti. Pametne osobe se teško nose sa tim, pa često napuštaju svoje partnere tražeći nekoga ko će se uklopiti u njihovu viziju savršenog partnera uz kojeg neće morati da pristaju na kompromise.

4. Slobodne su duše kojima nije potreba zaštita

Za razliku od detinjstva kad nam je potrebna zaštita, u odraslom dobu počinjemo da verujemo da sve možemo sami. Nije nam potreban neko ko će nas zaštiti, a žene, pogotovo one inteligentne, smatraju da su dovoljno snažne da se mogu same nositi sa svim problemima.

5. Umeju da prikriju svoju ranjivu prirodu

Veza zahteva napor, poveravanje drugoj osobi i puštanje osobe u svoj život. Ta osoba znati će sve njihove prednosti i mane, znaće koliko im je potrebna ljubav. Ukratko, znaće baš sve o njima, a to inteligentne osobe nikako ne žele.

6. Školovanje im je prioritet

Završavaju najbolje škole, imaju diplome prestižnih fakulteta, ali ne znaju baš ništa o ljubavi. S obzirom da nisu sami sebi dali priliku da nauče kako da vole, inteligentna bića smatraju da je gotovo nemoguće zaljubiti se u nekoga i voleti ga bezuslovno.

7. Ne žele da budu nečija “kuca”, “maca”, “pile”…

Ne žele nikakve nadimke i preziru tepanje, jer vam se ne žele dati 100%. Kako da to onda očekuju od vas? Osim toga, smatraju da ih očekivanja čine nerazumnima, a oni žele da veruju da su uvek razumni i u pravu.

8. Ne veruju u romantiku

Romantika zahteva napor i neprestano osvajanje partnera, a uprkos silnom trudu i dalje ne garantuje da na kraju nećete ostati slomljenog srca. Trud oko partnera je riskantan. Inteligentne osobe rizicima se prepuštaju kada je reč o poslu, ali ne i kada je reč o srcu i emocijama.

9. Tvrde da im niko nije potreban

To dolazi od inteligencije. Pametne osobe uložile su mnogo vremena u obrazovanje, čitajući “između redova”, analizirajući svaku reč i pronalazeći greške u istim. Inteligentne osobe eksperti su kad je reč o procenjivanju ljudi. Upravo zbog toga, nakon što osete da su privrženi nekome, počinju procenjivati u koj će smeru ići njihov odnos. To je prva greška – ne žele da čekaju da se njihov odnos razvije u nešto ozbiljno, nakon što doneli zaključak koji je često potpuno pogrešan.

Izvor: indiatimes.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.