(foto:favim.com)
(foto: favim.com)

Iako su pojedini beauty saveti zaista korisni, postoji mnogo više njih koji su vrlo popularni, ali i besmisleni.

Predstavljamo neke od najpoznatijih saveta za negu lepote koje možete slobodno zaboraviti:

Koristite tamniju olovku za usne od boje ruža

Iako ste za ovo čule dok ste još bile male, sigurni smo da ste se same uverile da je ovo savet koji apsolutno nema smisla. Ukratko, ukoliko koristite olovku za usne koja je tamnija od vašeg ruža, usne će Vam izgledati kao da su iz crtaća. Potrebno je da olovka za usne bude iste nijanse kao ruž, jer će na taj način ona biti neprimetna, kakva bi i trebalo da bude.

Obrijte i nacrtajte obrve

Danas, kada postoji toliko mogućnosti kada su obrve u pitanju ovo definitivno ne bi trebalo da pokušavate. Uostalom, prisetite se samo “izreckanih” obrva koje su bile hit devedesetih i shvatićete da je to veoma loša ideja. Predlažemo vam da se uverite u moć inovativnih make-up proizvoda za iscrtavanje i popunjavanje obrva ili microblading tj. trajnu šminku obrva.

Ugrejte uvijač za trepavice fenom za kosu

Pregrejani proizvodi nikad nisu dobro rešenje, posebno ako ih koristite u blizini očiju. Usled velike temperature možete ostati bez trepavica što svakako ne želite.

Masnoj koži nije potrebna dodatna hidratacija

Ovo je jedna od najvećih zabluda – svim tipovima kože je potrebna hidratacija, pa i masnoj. U nedostatku hidratacije žlezde luče više masnoće, što se primeti na samoj koži. Prilagodite preparate koje koristite svom tipu kože i njenim specifičnim potrebama i redovno nanosite hidratantnu kremu jer ćete na taj način svoju kožu učiniti elastičnijom, svežijom i zategnutijom.

Obavezno dva puta šamponirajte kosu

Većina žena ovo i danas praktikuje. Ali, ukoliko kosu šamponirate dva puta ili više od toga samo ćete doprineti njenom isušivanju i učiniti je iskrzanom i lomljivom.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.