Pustite svoja pluća da dišu
Pustite svoja pluća da dišu

Iako ste svesni koliko se škodljivih sastojaka nalazi u jednoj cigareti i koliko je pušenje štetno po zdravlje, ipak ne možete da se rešite tog poroka. Ipak, konzumiranje ovih namirnica će povoljno uticati na prečišćavanje vaših pluća.

Nemojte očekivati da će naslage katrana i nikotina kao magičnom rukavicom biti izbrisane iz organizma, ali dodavanje ovih sastojaka u ishranu može znatno pročistiti vaša pluća i umanjiti mogućnost dobijanja kancera.

Kukuruz je bogat beta-kriptoksantinom što ga čini značajnim antioksidantom.

Kukuruz

Brazilski oraščići u sebi sadrže veću koncentraciju selenijuma nego bilo koja druga namirnica, a kako i selenijum važi za jedan od najjačih prirodnih antioksidanata ne bi bilo na odmet da se ovi oraščići što češće nađu na vašem stolu.

Brazilski orascici

Nije potrebno napominjati koliko je luk dragocen za organizam, a, između ostalog, poznat je i po tome što sprečava razvijanje novih ćelija kancera.

Luk

Đumbir. Đumbir. Đumbir. Postoji bezbroj načina da ga koristite, a on će biti vaš najjači saveznik u borbi protiv svih malignih bolesti ili jednostavno u jačanju organizma.

Djumbir

Narandže, takođe, sadrže kriptoksantin i dobre su kao preventivno sredstvo protiv dobijanja raka pluća.

Narandze

Kopriva je bogata gvožđem što igra bitnu ulogu u dezinfekciji pluća.

Kopriva

Čaj od bora, koji se najćešće koristi za ispiranje usne duplje i grla, je još jedan od prirodnih lekova koji će pročistiti vaša pluća od katrana i nikotina.

Caj od bora

Izvor: thespiritscience.net
Foto: Tumblr
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.