Za dobro jutro i jos bolji dan: 5 razloga da dan započnete – SEKSOM!

(foto: Onepoll)
(foto: Onepoll)

Mnogi parovi vole da budu intimni uveče jer tama u sobi budi sva čula i postajemo osetljiviji na dodir ukoliko nam je jedno čulo blokirano. 

Međutim, stručnjaci poručuju da bi bilo pametno uvrstiti u dnevnu rutinu jutarnji seks i to iz brojnih razloga koji se tiču našeg raspoloženja, zdravlja i bolje međusobne komunikacije.

  • Kao prvo, svima je poznato da se tokom seksa troši podjednak broj kalorija kao i prilikom mukotrpnog treninga. Zašto onda ne biste svoju dnevnu dozu vežbi odradili odmah ujutru i čili i veseli produžili u svoj dan?
  • Drugo, orgazam luči hormon sreće u naš organizam i rasterećuje nas stresa, tako da nema potrebe dalje obrazlagati zbog čega je to najbolji način da započnemo dan.
  • Treće, jutarnji orgazam jača imunitet, verovali ili ne. On povećava proizvodnju antitela koja su veoma bitna za otpornost organizma.
  • Psiholozi tvrde da jutarnji seks poboljšava privlačnost među parovima budući da je naša druga polovina u prilici da nas vidi raščupane i bez šminke, pa ako nas takve smatraju poželjnim onda nema brige kako će reagovati na nas u bilo kojoj drugoj situaciji.
  • I poslednje, mada ništa manje bitno. Ujutru se budimo u donjem vešu i odmah smo spremni za akciju. To u prevodu znači da ne gubimo vreme na skidanje, otkopčavanje brusa ili izvlačenje iz tesnih farmerki što, na podsvesnom nivou, utiče na našu opuštenost, a tako i na dostizanje vrhunca.
Izvor: Prva.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.