Za bronzani ten: Pijte ovaj napitak – i potamnite brže nego ikada!

Želiš da imaš tamniji ten, a da to ne uključuje prženje na suncu i veštačke preparate od kojih ostaju neravnomerni pečati po koži? Moguće je.

Beta karoten je magični sastojak koji vam je neophodan ne samo za dobar ten, već i za jak imunitet i lep izgled kože. Iako se često govori da je beta karoten isto što i vitamin A, istina je da je zapravo u pitanju provitamin ovog dragocenog vitamina. Drugim rečima, u pitanju je biljni pigment koji naš organizam pretvara u vitamin A nakon što ga konzumiramo.

Beta karoten obnavlja ćelije, štiti kožu od štetnih UV zraka i čini da mnogo brže potamni na suncu. Ako redovno konzumirate namirnice koje sadrže karotene, moći ćete da se sunčate samo u dozvoljenom periodu (a to je ujutru pre 10 i popodne posle 18 časova) a da se kući vratite sa bojom kakvu želite.

Šargarepa je svakako najbolji izvor beta karotena – na kraju krajeva, po njoj je i dobio ime – ali ima i dosta drugih vrsta voća i povrća koje će vam pomoći u želji da vaša koža dobije zdrav, bronzani sjaj. Tu prevashodno spadaju sve one namirnice koje imaju narandžastu i crvenu boju, kao što su tikva, bundeva, paradajz, slatki krompir, breskve i kajsije. Zanimljivo je da i zeleno lisnato povrće takođe sadrži dosta ovog jedinjenja, koje je ujedno i jak antioksidant.

Kako da pripremite napitak za brzo potamnjivanje?

Potrebno je:

  • 1 šargarepa
  • 1 breskva
  • 1 kriška sveže bundeve ili dinje
  • 1 jabuka

Priprema:

Sve sastojke stavite u sokovnik, a po želji možete da dodate i druge voćke zarad boljeg ukusa. Dodajte na kraju malo limuna zbog vitamina C i pijte ovaj sok svakodnevno ujutru, pre doručka. Krenite sa ovim sokom 10 dana pre letovanja i postarajte se da i tokom samog letovanja jedete šargarepe.

Ovaj recept garantuje najbrže i najbezbednije tamnjenje ali, naglašavaju dermatolozi, zaštita u vidu kreme je svakako neophodna.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.