Viktorijin anđeo otkriva: Izludela sam od pritiska da imam savršeno telo

Erin kaže da je stalno bila pod pritiskom kako izgleda (foto: Instagram)
Erin kaže da je stalno bila pod pritiskom kako izgleda (foto: Instagram)

Modeli brenda Victoria’s Secret poznati su po savršenoj figuri. Intenzivno i naporno treniraju danima pre velike godišnje revije kako bi izgledale besprekorno. Ali to ne znači da se i one ne susreću sa pritiscima sa raznih strana.

Bivši Viktorijin anđeo Erin Heatherton je nedavno na Instagramu u jednom postu otkrila da je bila veoma nesigurna u svoj izgled. “Momenat kada sam doživela slom vodio je najvažnijem trenutku u mom životu i pokazao mi je da verujem sebi onakva kakva jesam. U tom momentu kada sam se slomila, suočavala sam se sa nedaćama, sa tim kako izgledam i pritiskom da budem savršena kako se od mene očekivalo. Ja nisam savršena”, napisala je manekenka na Instagramu.

Sebe je videla kao promašaj, ali joj je to na karju dalo snage da se pogleda pravim očima (foto: Instagram)
Sebe je videla kao promašaj, ali joj je to na kraju dalo snage da se pogleda pravim očima (foto: Instagram)

“Kroz moju borbu sam, ipak, pronašla snagu da volim sebe. Upoznala sam svoju moć. Tada sam setila jedne od najlepših misli Abrahama Lincolna: ‘Skoro svako se može naći pred nedaćama, ali ako želiš da vidiš kakav je neko čovek, daj mu moć’. Kada pogledam iza sebe na taj trenutak, prihvatam ga. Osećaj da sam se nekada sebe doživljavala kao gubitnicu je zapravo bio trenutak kada sam otkrila svoju svrhu u životu. Prestala sam da se krijem iza neke fabrikovane verzije sebe. Nisam više radila stvari iz straha i nesigurnosti. Izabrala sam da svoju energiju usmerim na promenu. Da stvorim nešto što će ženama dati snagu da postanu bolje verzije sebe, zajedno sa mnom. Na kraju, ako niste iskrena verzija sebe, šta je onda poenta svega”, napisala je Erin.

Otkako je prihvatila svoj izgled, voli i poštuje sebe (foto: Instagram)
Otkako je prihvatila svoj izgled, voli i poštuje sebe (foto: Instagram)

Čini se da Heathertonova prihvata nove načine osnaživanja kako bi promovisala žensku moć i pokazuje da se ne treba povinovati zahtevima koje vam drugi nameću, već biti svoja i jedinstvena. Čak i ako je to suprotno od ustaljenim normama.

Izvor: Bussinesinsider.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.