opekotina

Bilo da izbegavate korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom zato što želite da uštedite novac, zato što želite da lice “poštedite hemikalija” ili iz puke lenjosti – ovaj video će vas naterati da se predomislite!

Umetnik Thomas Leveritt zamolio je slučajne prolaznike da stanu ispred objektiva koji je ispuštao UV zrake i uvere se šta se zapravo krije ispod površinskog sloja kože. Kamera je pokazala promene na koži koje će se tek desiti, ukoliko previše vremena provodite na suncu nezaštićeni, prenosi sajt PopSugar.

Promene poput staračkih pega, ožiljaka od sunca samo su neke od promena koje će izbiti na površini kože ukoliko se lice ne štiti pravilno od sunca  i od solarijuma. Sa druge strane, kamera je pokazala kako izgleda dečija neoštećena koža, kao i koža onih koji redovno koriste kremu sa zaštitnim faktorom.

*** Ukoliko ste propustili: Šta moramo da znamo pre i posle sunčanja?

Dermatolozi savetuju da se, čak i u zimskim danima koriste kreme sa zaštitnim faktorom kao odbrana od sunca, a samim tim i ubrzanog starenja kože.

*** Ukoliko ste propustili: Šta treba da znate o UV zracima?

Kreme sa zaštitnim faktorom od 30 pa naviše su najbolja zaštita koju treba da nanosite svaki dan pre nego što izađete iz kuće. Osim toga, ukoliko vam se pojave promene na koži poput mladeža ili bradavica, bilo bi dobro da se konsultujete sa dermatologom, kako bi otklonio sumnje da li se radi o melanomu ili ne.

Pogledajte video i uverite se kako zapravo izgleda nezaštićena koža izložena suncu:

Foto: doctoroz.com
Izvor: popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.