dečak-razvod
Dečak je svoje emotivno pismo posvetio roditeljima koji se razvode (foto: youtube)

U jednom istraživanju koje se bavilo ispitivanjem intenziteta stresa izazvanog različitim traumatičnim životnim situacijama, pokazalo se da je razvod braka među najstresnijim događajima u životu. 

Ipak, jak stres koji osobe preživljavaju u periodu razvoda ne sme biti izgovor za zanemarivanje dece koja zajedno sa roditeljima prolaze kroz ovu teskobnu životnu fazu. Deca, takođe, u ovom periodu trpe, a  ukoliko se na njihove potrebe tada ne odgovori na adekvatan način ili roditelji čak dodatno opterete decu razvodom, deca mogu čitavog života trpeti posledice.

Jedan dečak čiji se roditelji razvode odlučio je da ih na najbolji način podseti da ne pate samo njih dvoje, već i on. Video u kom on čita svoje emotivni pismo posvećeno majci i ocu brzo je postao hit na internetu, a njegove dirljive reči dotakle su mnoge.

Pokazujući da deca i te kako osećaju posledice razvoda, ovaj mališan je u reči pretočio sve emocije, a to je za sada videlo nekoliko miliona ljudi.

“Dragi mama i tata, znam da patitite. I ja patim. Osećam se kao da se hranim vašom tenzijom, strahom i šokom. Iako sam mlad i ne mogu verbalno da opišem šta nam se dešava u životima, osećam uticaj teške situacije u našem domu .Srce mi se lomi svaki put kada moram da odustanem od roditelja. Moj osećaj sigurnosti je nestao”, stoji na početku dečakovog pisma.

Šta je sve ovaj dečak poručio svojim roditeljima, saznajte u ovom dirljivom videu:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.