Vežbe za struk i zadnjicu: Zategnite telo za samo dve nedelje

Kim Strother sam savetujete kako da brzo i lako zetegnete svoje telo (foto: Instagram)
Kim Strother sam savetujete kako da brzo i lako zetegnete svoje telo (foto: Instagram)

Ako ste primetili da su vam se zadnjica, butine i stomak opustili i želite da ih na vreme za leto zategnete i dovedete do savršenstva imamo rešenje za vas. Radite li ove vežbe svaki drugi dan već nakon dve nedelje primetićete velike promene na telu i postići željeni efekat – seksi i zateguto telo.

Vežba za jačanje i oblikovanje stomaka i struka

Lezite na desnu stranu, lakat oslonite na pod. Levu nogu prebacite ispred desne, a onda podižite telo, dokle god ne osetite zatezanje u stomaku. Levu ruku savijte ispred stomaka, a zatim je pomerajte ka gore i ispružite. Vežbu ponovite tri puta. Sve vreme morate ostati u istoj pozi. Isto to uradite i na drugoj strani.

Vežba za opuštanje

Sedite na pod, ispružite levu nogu, desnu nogu savijte u kolenu i prebacite preko leve. Gornji deo tela okrenite ka desno, desnu ruku stavite iza tela, a lakat leve ruke oslonite na koleno desne noge. Potom lagano okrećite glavu u desnu stranu, dokle god ne osetite zatezanje u struku tj. zatezanje poprečnih stomačnih mišića. Izbrojite do 30, a onda se opustite. Vežbu uradite još jednom. A onda isto to uradite i na drugoj strani.

Vežba za jačanje i zatezanje stomaka i guze

Oslonite se na levu nogu, tako da telom napravite ugao od 90 stepeni. Desnu nogu ispružite unazad. Ruke stavite ispred grudi, tako da spojite dlanove i laktove. Pokušajte da savijete levu nogu i da je ispružite, a da pri tom ostanete ispravljeni. Prilikom izvođenja vežbe, zategnite stomak, leđa i zadnjicu. Vežbu ponovite pet puta obema nogama.

Vežba za opuštanje

Oslonite se na levu nogu, a desnu nogu savijte i prebacite iznad kolena leve noge. Desnu ruku oslonite na koleno desne noge, a levu ruku na stopalo desne noge. Gornji deo tela pognite ka napred i zategnite ramena unazad. Zadržite 20 sekundi, a zatim opustite. Ponovite dva puta sa obe strane.

Vežba za zatezanje stomaka

Stanite uspravno i zategnite stomak. Stavite ruku na sredinu glave i celim telom se podižite ka gore, karlicu gurajte ka napred i zategnite stomak. Ovu vežbu uradite nekoliko puta dnevno, jer je ona odlična za zatezanje stomaka.

Vežba za jačanje stomaka i leđa

Lezite na leđa. Noge podignite uvis i prekrstite ih. Zategnite prste na nogama. Ruke ispružite ka gore, što više možete. Podignite glavu i ramena. Potom ruke polako spuštajte ka kolenima i opustite ramena. Jedino glavu ne treba da spustite na pod. Vežbu ponovite 10 puta.

Vežba za opuštanje

Lezite na stomak, kukovi moraju biti “prilepljeni” za pod. Podignite gornji deo tela. Ruke ispružite ka napred i podignite bradu. Podižite ramena, sve dok ne osetite zatezanje. Zatim se opustite i vežbu ponovite još dva puta.

https://www.youtube.com/watch?v=PQYYM6t8Qfk

Izvor: Stil.kurir.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.