Usvojite ovu naviku – izgledaćete bolje nego ikada!

devojka-krevet
(foto: Favim)

Da li ste znali da promena samo jedne navike može učiniti da izgledate fantastično – svaki dan? Istina je!

Ok, verovatno vam se neće dopasti ovo što želimo da vam kažemo, ali nakon što pročitate koje sve benefite donosi usvajanje ove nove navike, možda ćete se i predomisliti. Naime, reč je o ranom ustajanju!

Zaboravite na “snooze” na vašem telefonu, i odreknite se tih pola sata dodatnog izležavanja, od kog ionako nemate mnogo koristi.

Evo koje su prednosti ranog ustajanja:

Imaćete vremena za sve sitnice

Ako vam se često događa da u poslednjem trenutku primetite da niste dobro ispeglali rukave na bluzi ili da vam je otpalo dugme sa kaputa, ustanete li ranije, imaćete vremena da sredite sve te sitnice i iz kuće izađete potpuno skockane.

Biraćete bolje autfite

Ako nemate naviku da birate garderobu za sutrašnji dan, neposredno pre odlaska na počinak, definitivno bi trebalo da počnete da ustajete ranije! Dok ispijate jutarnju kafu, imaćete vremena da bolje razmotrite sve opcije i više pažnje posvetite odabiru savršenog autfita!

devojka-krevet
Odreknite se pola sata dodatnog izležavanja – od toga ionako nemate koristi (foto: Favim)

Bićete uredniji

Kada ste u velikoj žurbi, lako se može desiti da napravite nered po celoj kući – deo garderobe će sigurno završiti na podu, a ostatak u ormaru će verovatno biti “isprevrtan” i izgužvan. Ako je ovo svakodnevna pojava, na kraju nedelje verovatno više nećete znati gde vam je šta. Ako ustanete samo pola sata ranije nego što to inače činite, imaćete više vremena za sve, pa i za spremanje odeće.

Biraćete bolje modne dodatke

Prekasno ustajanje često ima negativan učinak na izbor modnih dodataka, jer kada kasnite, nemate vremena za kombinovanje savršenog nakita, torbice, cipela… Ustanete li ranije, imaćete vremena za isprobavanje više varijanti i moći ćete da odaberete baš one dodatke koji idelano pristaju uz vaš autfit.

Razmišljaćete i o donjem vešu

Da li vam se ikada desilo da nakon izlaska iz kuće primetite da ispod odeće ocrtava ili nazire vaš donji veš? Kako biste izbegli ovu neugosnost, posvetite više pažnje odabiru autfita, ali i onome što nosite ispod njega.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.