Evo kako izgleda kada muškarci daju savete o mejkapu
Evo kako izgleda kada muškarci daju savete o mejkapu

Koliko puta ste čule čuvenu mušku frazu kako ste “sigurno mnogo lepše bez šminke”? Koliko puta su vas ti isti muškarci pitali da li se osećate dobro zato što ste “malo ubledeli” ili da li ste se dobro naspavale nakon što su primetili tamne kolutove ispod vaših očiju, i to baš onog dana kada ste rešili da preskočite svoj uobičajeni mejkap ritual?

Svim ženama je odavno jasno da muškarci, jednostavno, ne kapiraju šminku, njenu funkciju ali ni moć. Mnogi muškarci obožavaju “prirodnu lepotu” Kim Kardashian, a ni ne slute da je za postizanje ovog “natural looka” potrebno nekoliko sati i profesionalni šminker opremljen čitavim arsenalom različitih korektora, pudera, bronzera, maskara, senki za oči…

Poznata komičarka Amy Schumer se pozabavila ovom temom i snimila urnebesan video pod nazivom Girl, You Don’t Need Makeup (Devojko, šminka ti ne treba). U kratkom video klipu, u komičarkinu kuću upadaju članovi boy benda i pesmom je ubeđuju da skine šminku sa lica i pokaže svoju prirodnu lepotu.

*** Ukoliko ste propustili: Ovo je jedini majkep tutorial koji će vam ikada biti potreban!

Međutim, kada Amy posluša njihov savet i skine svu šminku sa lica, momci bivaju prestravljeni prizorom i tvrde da će biti “najlepša devojka u državi ako stavi samo malo podloge za puder”, kao i da će “njene svetle obrve izgledati mnogo bolje ako stavi maskaru”. Amy stavlja sve više i više šminke, dok joj momci predlažu da joj kao inspiracija posluže – klovnovi!

Iako je svrha ovog videa bila da nasmeje kako pripadnice ženskog, tako i pripadnike muškog pola, Amy je putem Twittera zamolila svoje ženske fanove da se fotografišu bez trunke šminke i ove selfije objave pod hashtagom #girlyoudontneedmakeup kako bi ohrabrila devojke širom sveta da prihvate i zavole svoju prirodnu lepotu.

Urnebesni video možete pogledati ovde:

Izvor: popsugar.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.