Uradite ovaj trik da saznate da li će vam cipele na štiklu biti udobne

Kupovina novih cipela na štiklu je na neki način uvek rizik. Nikada ne znate da li će biti najudobnije na svetu ili ćete dok ih nosite videti zvezde i proklinjati dan kad ste ih kupili. Postoji rešenje.

Čak i cipele sa malom štiklom ili platformom mogu biti pakao. Ipak, postoji način da pre nego što ih kupite saznate da li su udobne. Svaka žena koja je luda za cipelama s potpeticom treba da zna za trik od dve sekunde.

Radi se o razmaku između vrha štikle i dela đona gde vam je jastučić stopala.

Što je veći razmak (idealno je 3 cm ili više), udobnija će vam cipela biti. To je zato što je ovaj razmak ključan za nagib cipele. Kada je razmak manji (2,5 cm ili manje) nagib je veći i vaša težina se prebacuje na prste. E to već boli!

Zato kada kupujete nove cipele u radnji, tražite od prodavca (ili ponesite sa sobom) metar. Ne zaboravite da je jako važno i da kupite odgovarajući broj (ne, ne ni za pola broja manje ili veće) i hodajte u njima što duže po prodavnici.

https://www.youtube.com/watch?v=6j1anrpvFls

Ukoliko kupujete onlajn, ono što možete je da izmerite monitor kompjutera i uporedite ga sa drugim štiklama na sajtu. Takođe, dodavanje platforme od 3 cm u cipelu drastično smanjuje pritisak 56-65 odsto vaše težine na stopalo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.