Uloške i tampone naslediće – karmin za vaginu?

Untitled-1
(foto: Favim)

Mnoge žene imaju problem sa menstrualnim krvarenjem, ali jedan kiropraktičar iz Amerike je u pokušaju da im pomogne otišao korak dalje.

Reč je o doktoru, Danelu Doppsu koji je navodno pronašao idealno rešenje za “one dane” u mesecu.

Ukoliko ste propustili: 6 grešaka koje pravimo tokom menstruacije

U pitanju je ruž Mensez, koji se nanosi na usmine vagine i time se sprečava curenje krvi. Ruž sve drži “zalepljeno” do momenta dok ne odete u WC – kada obavite malu nuždu lepak nestaje i krv može nesmetano da ode. Nakon toga, opet nanesete ruž i sve je navodno pod savršenom kontrolom, bez uložaka, tampona ili menstrualnih čašica.

Untitled

Menzes sadrži amino kiseline i ulja, a nanosi se kao karmin. Sve je vrlo sigurno i čisto. Osim toga, menstruacija utiče na ženinu produktivnost i u onim danima je smanjuje za čak 25 odsto, a uz ovaj ruž će sve biti mnogo drugačije”, napisao je Dopps na svom Linkedin profilu.

Ukoliko ste propustili: Tampon za “čist” seks tokom menstruacije

I kao što smo mogli da očekujemo, ovaj izum je za kratko vreme postao viralan, a žene ga nisu dočekale sa preteranim oduševljenjem. Naprotiv.

“Ovaj lekar ne razume kako žensko telo funkcioniše, odnosno kako funkcioniše njena intima – žene ne krvare i ne piške iz iste rupice”, samo je jedan od komentara.

Izvor: Forbes
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.