noge

Uklanjane dlaka brijačem je najbrži, najjeftiniji i najjednostavniji put do savršeno glatke kože. Međutim, pored svih prednosti, brijanje ima i jednu veliku manu – nastanak posekotina koje znaju biti veoma bolne i neprijatne. Pročitajte savete koji će vam pomoći da izbegnete nastanak rana i posekotina u toku brijanja, ali i naučiti kako da postupate ako do njih dođe.

Kako izbeći posekotine tokom brijanja?

Koristite penu za brijanje kako bi omekšale kožu i olakšala oštrici da prelazi preko nje. Takođe, vodite računa da ne upirete previše prilikom brijanja. Dlake uklanjajte u onom smeru u kom vama najviše odgovara i prija.

Kako lečiti posekotine ukoliko do njih dođe?

Nanesite bezalkoholni tonik za čišćenje lica na vatu i nežno pritisnite ranu. Kada krvarenje prestane, nanesite malo antiseptičke kreme na ranu. Ukoliko izlazite iz kuće i ne želite da vam se vidi posekotina, nanesite malo tečnog korektora na nju.

*** Muče vas osip i crvenilo nakon brijanja? Evo kako da ih sprečite!

Šta raditi ukoliko dođe do urastanja dlaka?

Negativna strana uklanjana dlaka brijačem je njihovo urastanje. Najbolji lek za ovo je redovni piling koji zapravo deluje tako što uklanja mrtvi sloj kože i ne dozvoljava dlakama da urastu. Osim pilinga, možete koristiti i gelove za lice na bazi salicijalne kiseline koja ubija bakterije u folikuli dlake.

Kako da izbegnete iritacije i suvoću kože nakon brijanja?

Pre svega koža mora da vam bude glatka, a to ćete postići nanošenjem pene ili gela za brijanje. Vodite računa da vam je brijač uvek oštar, oštrica čista, a pritisak lagan, kao što je opisano u prethodnim koracima.

Izvor: cosmopolitan.co.uk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.