Uklonite celulit – uz pomoć prirodnih sastojaka!

Izborite se sa pomorandžinom korom na prirodan način (foto: womanjournal.ru)
Izborite se sa pomorandžinom korom na prirodan način (foto: womanjournal.ru)

Bliži se leto i odlazak na plažu bi mnogim damama bio prijatniji da nema uporne pomorandžine kore na butinama koje nikako ne uspevaju da se reše.

Skoro da nema žene na svetu koja nema problem sa celulitom i koliko god vežbale, pile vodu ili masirale kožu, čini se da je nemoguće rešiti ga se.

Masaža je i dalje jedan od najdelotvornijih načina za uklanjanje celulita, a dovoljno je svakodnevo kružnim pokretima utrljavatati bebi ulje na površine prekivene celulitom i time razbijati masne naslage nataložene ispod kože.

Masaža kafom je takođe sjajno “oružje” za borbu protiv pomorandžine kore. Mlevena kafa je dobra za cirkulaciju i uklanjanje mrtvih ćelija kože. Postupak je veoma jednostavan. Potreban vam je samo talog skuvane turske ili filter kafe koji ćete utrljati prilikom tuširanja na delove tela na kojima je vidljiv celulit. Ostavite da deluje nekoliko minuta, zatim dobro isperite i na osušenu kožu nanesite kokosovo ulje.

Masaža kafom je odlična u borbi protiv celulita (foto: Chicparadiseboutique.com)
Masaža kafom je odlična u borbi protiv celulita (foto: Chicparadiseboutique.com)

Maslinovo i ulje od kleke su takođe odlični za masažu kože prekrivene celulitom. Potrebno je napraviti mešavinu od jedne kapi esencijalnog ulja od kleke i dve superne kašike maslinovog ulja, koje ćete utrljati kružnim pokretima na kožu. Najbolje je nanositi svakodnevno, posle vežbanja i pre nego što se istuširate.

Detoksikacija i hidriranje organizma iznutra je još jedan način za borbu protiv celulita. Potrebno je tri puta nedeljno koktel napravljen od limunovog soka i nekoliko prstohvata kajen paprike u prahu.

Cirkulacija je najvažnija kod otklanjanja celulita sa kože te je važno da ne nosite pretesnu odeću ili veš koji vas stežu tokom celog dana.

Vežbanje je takođe jedan od najvažnijih aspekata u borbi protiv celulita. Žene koje sede celog dana na poslu su i najviše pogođene ovim problemom jer sedenje sprečava dotok krvi u butine i zadnjicu. Zato je neophodno povremeno ustati sa stolice i protegnuti noge ne bi li pokrenuli cirkulaciju u telu. Ako se bavite fitnesom, poželjno je nakon treninga na kožu utrljati ulje i masirati delove sa celulitom jer će ga tada, kada krv ubzano srtuji kroz telo, koža najbolje upiti, te ćete brzo videti rezultate.

Izvor: Jillianmichaels.org
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.