masaza
Da li ste za masažu? (foto:Nick Webb/Flickr.com)

Da li ste ikada probali masažu čokoladom?

[tweetherder]Masaža predstavlja jedan od najstarijih oblika lečenja.[/tweetherder] Pre 5000 godina, koristila se kako bi se ublažile tegobe nastale nakon teškog fizičkog posla! Masaža se danas vrednuje kao vid zdravstvene prosvećenosti, pa su je mnogi vrhunski medicinski stručnjaci izdvojili visoko na lestvici neinvanzivnih i preventivnih terapijskih procedura.

Masaža sa čokoladom je jedan od popularnijih tretmana među ženama, jer uživaju sva naša čula. Zbog specifičnog hemijskog sastava čokolada deluje blagotvorno na kožu, ceo organizam i duh, bez obzira kako je konzumiramo. Ovakav tretman hrani, regeneriše i vraća harmoniju čitavom organizmu, takođe ova masaža se posebno preporučuje osobama koje su pod stresom i koje se osećaju umorno i iscrpljeno. Mirisi kojima nas obavije čokolada, preplavljuje nas osećajem neizmerne sreće i zadovoljstva.

Kakao puter, kao osnovni sastojak čokolade, hrani i ubrzava regeneraciju kože, a posebnim čokoladnim mirisom aromaterapijski deluje na lučenje hormona endorfina (hormona sreće i dobrog raspoloženja).

Teobromin i kofein popravljaju metabolizam, čime u velikoj meri mogu uticati na sprečavanje stvaranja celulita i lokalizovanih masnih naslaga, a zatežu i kožu! NPA, poznatija kako Coco­Heal izolovana iz kakao zrna, ubrzava regeneraciju jetrenih ćelija kože, pa se u budućnosti očekuje njena primena u terapiji ozbiljnih oštećenja kože.

Polifenoli čokolade moćni su antioksidansi, koji eliminišu štetu kojoj koži nanosi UV zraci i drugi spoljašnji i unutrašnji štetni agensi. Kalcijum, fosfor i magnezijum utiču na regeneraciju, a lipidi kakao­a sprečavaju prekomeran gubitak vode iz kože.

Smesa koja se koristi za masažu, predstavlja toplu, sveže pripremljenu mešavinu čistog, organskog, nefiltriranog kakao putera i čokolade uz dodatak hemotipiziranih eteričnih ulja, koja pojačavaju pozitivno dejstvo čokolade i masaže na ceo organizam.

Mirisna smeša se nežnim pokretima relaks masaže, utrljava u kožu, a nakon toga, u vidu pakovanja, ostavlja još 20 minuta, kako bi se maksimalno iskoristile sve supstance iz ove blagotvorne smese. Efekti ovog tretmana na kožu, telo i psihu su nemerljivi!

*****************************************************************************************

Povodom 8. marta, Dana žena, poklanjamo vam jednu masažu čokoladom u Maa’ra estetskom centru. Sve što treba da uradite je da nam date odgovor na sledeće pitanje: “Zašto je lepo biti žena?”

Odgovore sa vašim osnovnim podacima (ime i prezime, broj telefona i grad) pošaljite do kraja današnjeg dana na mejl mail@savrsena.com, a srećnu dobitnicu objavićemo večeras.

 

Update: Dobitnica poklona je Iva P.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.