U ovim godinama žene najviše uživaju u seksu

Žene danas uživaju u seksu i u srednjim godinama (foto: brandnewcool)
Žene danas uživaju u seksu i u srednjim godinama (foto: brandnewcool)

Opšteprihvačeno je mišljenje da seksualna želja s godinama opada i da smo u krevetu najaktivniji u mlađim godinama života.

Međutim, novo istraživanje sa Univerziteta Pittsburgh, otkrilo je kako to ne mora nužno biti slučaj kada su u pitanju pripadnice lepšeg pola. Zapravo, pokazalo se da su žene oko 45. godine života na najvišem stepenu seksualnog zadovoljstva i upravo one su navele kako im je ispunjen seksualni život još uvek vrlo važan.

“Postoji mišljenje kako ženama seks nije toliko važan kao muškarcima, posebno onim starijim. Međutim, to je daleko od istine. To je dokazalo ovo istraživanje, ali i brojna druga pre njega, jer žene ne prestaju da uživaju u seksu samo zato što su u srednjem dobu ili starije. U stvari, to je vreme kada se seksualni užitak može pretvoriti u nešto fantastično”, otkriva seksualna terapeutkinja Laura Berman.

Doktorka Berman ističe kako je to doba vreme koje ukazuje na manje “kočenja” u i van spavaće sobe, boljem poznavanju svog tela kao i želje da se sa partnerom komunicira potpuno iskreno o željama, potrebama, ali i potencijalnim problemima. Ipak, istovremeno, Laura priznaje postojanje raznih seksualnih izazova, koji se mogu javiti u tim godinama. “Realnost je kako starenje može predstaviti jedinstvene seksualne izazove, kao što su neugoda ili nedovoljna vlažnost. I dok su u svetu dostupni lekovi za muške seksualne disfunkcije, žene nemaju sličnu opciju pa je svakako potreban apel na medicinsku zajednicu da se uhvate u koštac s tom potrebom, jer je potpuna zabluda kako starije žene ne brinu o seksu”, zaključuje Berman.

Izvor: Index.hr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.