U inat svim normama lepote: Ova majka oduševljava fotografijama na Instagramu

Bessie je konačno dopustila da slika u ogledalu utičena njeno raspoloženje (foto: Instagram)
Bessie je konačno dopustila da slika u ogledalu utičena njeno raspoloženje (foto: Instagram)

Bessie Pledger je nekada dopuštala da ono što vidi u ogledalu određuje ko je. Njeno rapspoloženje je zavisilo od odraza u ogledalu, a ona je često mrzela ono što vidi.

Ali umesto da se prepusti negativnim mislima, ova majka iz Melburna je odlučila da zavoli svoje telo i svoj put opiše na blogu The Plus Size Rock. “Čudi me kako sam nekada dozvoljavala da ogledalo kontroliiše to kako se osećam, što sam mu dala moć da mi uništi ili popravi dan”, napisala je Bessie.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Ona dodaje da su joj bile potrebne godine da sebe pogleda u pogledalo sa samopouzdanjem i da joj  se dopadne ono što vidi. “Društvo nam nameće ogroman pritisak na fizički izgled i stara tvrdnja da ‘ako ste debeli, niste srećni’, nije tačna”.

Na Instagramu postavlja poruke podrške i fotografije koje promovišu pozitivnii sliku tela, ali i modne savete. Svoj stil opisuje kao ‘alternativni rok šik’, a za težinu kaže da je “samo broj koji ne određuje kakva ste osoba”.

'Težina je samo broj koji ne pdređuje kakva ste osoba' (foto: Instagram)
‘Težina je samo broj koji ne pdređuje kakva ste osoba’ (foto: Instagram)

“Pisanje bloga je za mene bilo neverovatno iskustvo jer mi je otvorilo sva pitanja i stare rane koje nisam znala i da nosim u sebi. I drugi blogeri koji se bave sličnim temama su imali uticaj na mene, te sam i ja shvatila da moram da budem uzor drugim ženama poput mene”, priča iskreno Bessie.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

“Bilo je divnih komentara na mom blogu i na Instagramu i oduševljena sam koliko mnogo žena ima koje se mogu poistovetiti sa mnom i ono kroz šta ja prolazim”. Međutim, ona se neretko susretala i sa negativnim komentarima, za koje kaže da je uopšte ne dotiču. “Nemojte dopustiti da njihovo ograničeno razmišljanje utiče na vaš život. Uvek će biti mržnje kada druge obasjavate svetlošću”, savetuje na kraju ova hrabra majka iz Australije.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.