Tužna ispovest lepotice: U 15. godini su me na silu udali za duplo starijeg muškarca kojeg nisam poznavala

U 15. godini roditelji su je naterali da se uda za dvostruko starijeg muškarca kog nije poznavala (foto: Monsignor Photographic)
U 15. godini roditelji su je naterali da se uda za dvostruko starijeg muškarca kog nije poznavala (foto: Monsignor Photographic)

Rubie Marie je imala samo 15. godina kada su je roditelji obavestili da idu na porodični odmor u Bangladeš koji se pretvorio u pakao. Tek kada je stigla u zemlju svojih predaka, naterali su je da se uda za muškarca dvostruko starijeg od nje i to sve kako bi popravili narušeni ugled porodice nakon što je njena 17-godišnja sestra pobegla i udala se za svog verenika.

“Ja tada nisam znala da je sestra pobegla i da se udala bez dozvole. Imala sam 15 godina, išla u školu i uživala u druženju sa prijateljima”, kaže danas 33. godišnja Rubie. “Tek sam učila o životu i brak mi nije bio ni na kraj pameti”.

Postala je supruga i upala u depresiju (foto: Monsignor Photographic)
Postala je supruga i upala u depresiju (foto: Monsignor Photographic)

Međutim, kada je saznala da će uskoro postati supruga kaže da je bila prestrašena i nije razumela o čemu se radi. “Sećam se da smo večerali kada mi je otac samo napomenuo to. ‘Ne bi li bilo sjajno da se udaš’, pitao je. Bila sam toliko besna, da sam bacila tanjir i istrčala iz sobe poput tipične tinejdžerke. Mislila sam da se šali, ali nešto mi je govorilo da ima istine u tome”, priča Rubie. Nedugo zatim pročulo se da njen otac traži prosce i porodice potencijalih mladoženja su dolazile i hvalile mladiće za koje su smatrali da odgovaraju mladoj devojci. “Zaključala bih se u sobu, kako ne bih bila deo svega toga. Onda me je rođaka obavestila da je otac našao muža koji živu u našem komšiluku i upozorila me da će me verovatno istući ako se opirem venčanju. Zato me je savetovala da se pomirim sa sudbinom”, kaže Marieva. “To sam i uradila. Jedostavno sam se zatvorila u sebe”.

Nakon pret godina brak je poništen jer je bila maloletna u vreme venčanja (foto: Monsignor Photographic)
Nakon pet godina brak je poništen jer je bila maloletna u vreme venčanja (foto: Monsignor Photographic)

Rubie je prvi put videla svog supruga, koji je bio oko 15 godina stariji od nje, kroz prozor. Njegova porodica je došla i donela darove, a dve nedelje kasnije održana je ceremonija venčanja.

“Bila sam prestrašena. Bio je stranac koji je sedeo pored mene. Samo sam želela da pobegnem odatle. Ali bila sam dete i morala sam da uradim ono što su mi roditelji naložili. Suprug je bio ljubazan i pitao me je kako se osećam, ali ja nisam imala nikakv ogovor. Osećala sam se kao prostitutka jer sam morala da radim šta mi je rečeno. Ako bih se suprostavila, ne bih mogla da se vratim kući. Zato sam ćutala i prihvatila celu situaciju ne bih li usrećila sve oko sebe i nakon toga otišla kući”, seća se ona.

Kako je bila u menstrualnom ciklusu prve bračne noći, uspela je da odloži konzumiranje braka. “Međutim, kasnije sam morala da obavljam svoje bračne dužnosti. Skupila bih hrabrost i dopustila mu da me uzme. Ugasila bih sve emocije u sebi i otuđila se od svega potpuno, baš kao prostitutka. Bukvalno sam postajala biljka”. Rubie je tajno uzimala kontraceptivne pilule kako ne bi ostala u drugom stanju, ali je ubrzo otkrivena i pred celom porodicom osramoćena zbog toga. Nekoliko nedelja kasnije ostala je u drugom stanju.

Nakon što je pobegla od supruga, promenila e svoj život i nedavno je postala Mis Galaxy UK (foto: Monsignor Photographic)
Nakon što je pobegla od supruga, promenila e svoj život i nedavno je postala Mis Galaxy UK (foto: Monsignor Photographic)

Počela je da pati od ekstremnih jutarnjih mučnina i nije mogla ništa da jede ni pije. Kako doktori nisu mogli da joj pomognu, otišla je u kući u Veliku Britaniju na lečenje. Međutim, kako je postajala sve depresivnija zbog stanja u kom se nalazila, predozirala se tabletama sa namerom da okonča život sebi i svom nerođenom detetu. Na sreću, nije uspela u tome. Nakon toga je rodila prevremeno devojčicu sa teškim oblikom žutice. Otkriveno je da Rubi ima citomegalovirus, a beba je imala CMV. Lekari su joj rekli da je dete hendikepirano. Njen suprug je takođe planirao da se preseli u Englesku i naložio je Rubie da se ode da živi kod njegovih rođaka. Ona je to odbila jer nije želela da bude ničiji sluga i u međuvremenu je upoznala drugog muškarca u kog se zaljubila. Kada je beba imala dva meseca, Rubi je pobegla od kuće, a petogodišnji brak između nje i njenog supruga je poništen jer je ona bila maloletna u vreme venčanja.

Rubie sa ćerkicom (foto: Facebook)
Rubie sa ćerkicom (foto: Facebook)

Nakon ove nesrećne epizode, promenila je svoj život iz korena. Završila je srednju školu i počela da radi kao model, a kasnije je stekla diplomu savetnice i postala life coach. Početkom februara je postala Mis Galaxy UK, u kategoriji žena preko 30 godina. Srećna je pored svog partnera i dvoje dece – 14-godišnjeg sina i 16-godišnje devojčice kojoj je potrebna posebna nega jer je gluva i komunicira samo putem slika. Ali ponosna majka kaže da devojčica neizmerno srećna. “Ona je poput Sunca. Obasja vas svojim osmehom”, kaže na kraju Rubie.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.