Trikovi za tanku kosu: Kako da najlakše postignete veći volumen

Mali trikovi da vaša tanka kosa deluje što bujnije (foto: sheknows.com)
Mali trikovi da vaša tanka kosa deluje što bujnije (foto: sheknows.com)

Brzo se suši – i to je otprilike jedina prednost tanke kose. Ako je već imate, morate biti što kreativniji kako bi postigli veći volumen. A mi imamo rešenje za vas.

Ovo su [tweetherder]mali trikovi za sve devojke sa tankom kosom[/tweetherder] kako da najlakše dođu do bujnijeg izgleda.

1. Senku za oči nanesite na proređen koren kose

Ravnom i kratkom četkicom lagano nanesite mat senku na koren kose kako bi delovalo da je bujnija. Odvojite malo vremena tražeći senku koja odgovara boji vaše kose, ili pokušajte sa nijansama iz kompleta za održavanje obrva. Ali postarajte se da boja bude mat, jer će koren kose sa šljokicama razbiti iluziju.

2. Kosu stilizujte u smeru suprotnom od njenog rasta

Svaki potez koji napravite sa kosom mora biti u smeru suprotnom od njenog rasta. Kada je sušite, češljajte koren nagore i od temena naviše, a to važi i kada je peglate presom. Najbolje je stilizovati je uvek nagore. I kada je fenirate i kada je peglate, razdeljak neka bude na suprotnoj strani od one na kojoj ga obično nosite. Za ekstra volumen, zabacite razdeljak nazad.

3. Noću nanesite šampon za suvo pranje

Uvek birajte šampon za suvo pranje koji daje volumen kosi. Ali ga nanesite noću da bi imao bolji efekat. Kada spavate ( i okrećete se u snu), šampon će se bolje primiti u korenu, bez da ga dodatno umastite prirodnim uljem iz prstiju, koje će samo spustiti kosu.

4. Ukosnice u repu

Labav i opušten konjski rep vam nimalo ne ide na ruku. Za iluziju bujnijeg repa, ukrstite dve ukosnice tačno ispod gumice kojom ste vezali kosu. To će podići rep na pravi način i sprečiti da padne tokom dana.

5. Šnalice

Mali dodaci za lepši i stilizovaniji rep su ključ za bujniju kosu u samo nekoliko trenutaka. Za to je potrebno da na koren repa samo prikačite malu šnalicu. Rep podelite horizonatlno na pramenove, a šnalicu postavite ispod vrha tećine repa. Gornji sloj kose će je sakriti i niko neće moći da je vidi, a ona će pomoći da vam kosa vezana u rep izgleda lepše i bujnije.

Izvor: Byrdie.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.