Trikovi sa kojima ćete postati zvezda Instagrama

Sigurno imate prijateljicu ili poznanicu koja na apsolutno svakoj fotografiji na Instagramu ispadne savršeno. I dok su neke prirodno nadarene, druge se služe malenim trikovima. Naučite ih i vi!

Ne fotografišite se ispod linije brade 

“Na fotografijama uslikanim u ravni lica ili malo iznad, ljudi bolje izgledaju. Ako samo malo podignete fotoaparat izbećićete da vam brada izgleda duplo veće”, savetuje fotograf Kim Stenton. Do izražaja će doći oči. Upravo zbog toga fotografi se često na venčanjima penju na stolice dok slikaju. Uglavnom, aparat bi trebalo da bude malo iznad vas ili barem u ravni očiju jer ćete tako izgledati mršavije. 
Pripazite na stomak

Ne udišite duboko kako biste uvukli stomak jer je to pogrešno. Ramena će vam na fotografiji izgledati povijeno. Umesto da duboko udahnete, potrebno je izdahnuti tokom fotografisanja. Udahnite duboko dok fotograf uzima aparat, ispravite ramena i podignite grudi te izdahnite polako i nasmiješite se dok vas fotografiše. 
Glava napred

Izbacite glavu malo prema aparatu. Ukoliko vam se to ne sviđa, ispravite ramena i malo zakrenite glavu tačno toliko da osetite zatezanje u ključnoj kosti. Rezultat će biti isti.

Izbegnite treptanje

Gledajte u pod dok pozirate, a kada fotograf kaže “ptičica”, podignite oči i pogledajte u aparat. Na ovaj način ćete izgledati sveže i izbeći treptanje. 
Izgledajte mršavije pomoću šminke

Profesionalna šminkerka Marisa Rudolf savetuje da nanesete malo pudera odmah ispod jagodične kosti kako biste istakli jagodice te ispod vilice ukoliko ne želite da vam brada izgleda veće nego što jeste. Celulit na nogama sakrijte kremom za samotamnjenje.

Smešite se

Fotograf Piter Harli tvrdi da će vam kombinacija smeškanja i blagog čkiljenja dati zanosan izgled. Na taj način se smanjuje razmak između zenica i donjih kapaka što doprinosi tome da ćete izgledati samopouzdanije. 
Protresite kosu

Tokom dana frizura vam se najverovatnije opustila. Na fotografijama takva kosa izgleda još opuštenije. Protresite kosu pre fotografisanja jer će tako dobiti na volumenu.

Istaknite dobro, a sakrijte loše

Ako imate kratak torzo, nemojte ruke držati na struku, nego na bokovima ili niže. Ako imate punije noge, prekrstite ih nebitno da li sedite ili stojite. Možete i jednu nogu malo izbaciti napred. Ne nosite tamnu odeću kako biste prikrili ono što ne volite na sebi. Obucite ono što vam dobro stoji i u čemu se najbolje osećate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.