Istopite masne naslage uz pomoć – KAFE!

naomi
U ovaj piling se i Naomi godinama kune! (foto: WENN)

Supermodel Naomi Kembel otkrila je da se protiv celulita i masnih naslaga najradije bori prirodnim sredstvima iz kuhinje – i to baš kafom.

Ali, ne tako što je pije, već je nanosi direktno na kožu.

Naomi je odavno otkrila da skupe kreme i mackalice rado menja za proizvod koji svi imamo kod kuće – običnu kafu. Kad god ima vremena, ona napravi pakovanje od kafe koje drži na butinama, a koje se fantasučno bori protiv celulita i upornih masnih naslaga direktno ispod kože.

Kako biste napravili ovaj jednostavan, brz i jeftin recept, trebaće vam soc od kafe i bršljanovo ulje. Jako je bitno da ne koristite instant kafu, koja ne ostavlja soc, već da uzmete ili tursku ili filter ili, na kraju krajeva, espreso kafu. Nakon što je popijete, ono što ostane iskoristite za pakovanje.

Kafu pomešajte sa uljem tako da se dobije kremasta pasta, pa onda to nanesite na problematična područja. Za većinu žena su to butine i zadnjica, ali niko vas ne sprečava da isto nanesete i na stomak ako vam se tu skuplja višak masnih naslaga. Najbolje bi bilo da čitav proces sprovedete u kadi, kako vam ne bi čitava kuća bila zaprljana.

Kad ste se namazali kafom, umotajte se u plastičnu foliju, pa onda preko obucite obične najlon čarape. Ovako “sređeni” idite na spavanje i ostavite da pakovanje deluje tokom noći. Sutradan se okupajte, blago masirajući tako da masku ujedno iskoristite i kao piling. Ono što možete odmah da očekujete jeste nežnija koža, a vež nakon tri nedelje ovog tretmana (koji bi u ovim prolećnim danima trebalo da radite nekoliko puta nedeljno) uočićete promene po pitanju celulita i masnih naslaga.

Uticaj kafe na kožu i potkožno tkivo nije nešto što je Naomi otkrila – naučnici su se odavno pozabavili ovom temom i zaključili da kafa koja sadrži dosta kofeina pozitivno utiče na cirkulaciju, pa tako danas na policama u drogerijama imamo sve veći broj mackalica za mršavljhenje na bazi kafe. A zašto biste davali novac za hemiju, kad sve ovo već imate kod kuće?

Savet plus: Ako nemate bršljanovo ulje, a ne daju vam se pare, jednostavo dodajte bilo koje ulje (kokosovo, maslinovo, pa čak i suncokretovo) i nekoliko kapi etasrkog ulja po želji, čisto da zamiriše. Etarska ulja koja najbolje utiču na cirkulaciju su menta, limun,pomorandža, tamjanovo i origanovo ulje.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.