Tri zdrave navike koje vas vode do ravnog stomaka

Gubitak sala sa stomaka je dosadan proces. Potrebno je vreme, naporan rad i najvažnije – posvećenost. Pratite ove korake svakog dana, i na kraju ćete početi da nazirete vaše trbušne mišiće.

Ali, ako se odstupite od svog plana čak i nekoliko puta nedeljno – što većina ljudi čini – verovatno nikada nećete videti vaše trbušnjake.

Rešenje: tri jednostavne navike. Mislite o ovim navikama kao svakodnevnim ciljevima osmišljenim da vas drže na brzom putu do odgovarajućeg izgleda. Pojedinačno nisu toliko iznenađujuće, ali zajedno, one postaju moćan alat.

1. PROBUDITE SE UZ VODU

Popijte najmanje pola litre vode čim se probudite. Nemački naučnici su nedavno otkrili da to povećava metabolizam za 24 posto (manja količina vode nije imala efekta.) Štaviše, prethodne studije su utvrdile da mišićne ćelije rastu brže kada su dobro hidrirane.

Opšte pravilo: Pijte minimum 4 litre vode dnevno.

2. DORUČKUJTE SVAKOG DANA

Studija Univerziteta u Masačusetsu pokazala je da muškarci i žene koji preskočnu svoj jutarnji obrok, imaju 4 puta više verovatnoće da imaju ispupčene stomake. Dakle, u roku od jednog sata posle budjenja, pojedite obilan doručak.

3. SPAVAJTE 8 SATI TOKOM NOĆI

Organizmu je neophodan san za normalno funkcionisanje. Ukoliko neredovno spavate, vaše telo neće uspeti da se izbori sa viškom masnoća. To je zato što nedostatak sna može poremetiti hormone koji kontrolišu vašu sposobnost sagorevanja masti.

Naučnici Univerziteta u Čikagu nedavno su otkrili da samo tri noći lošeg sna mogu uzrokovati da vaše mišićne ćelije postanu otporne na insulin. Vremenom ovo vodi do skladištenja masti oko stomaka.

Ovi koraci biće od pomoći isključivo uz redovnu fizičku aktivnost.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.