Tri greške kojima uništavamo sunčane naočari

Sunčane naočari su neizostavan modni dodatak, a osim što želimo da nam kvalitetno štite oči, želimo i da lepo izgledaju. Izbegavajte ove tri greške koje svi pravimo sa sunčanim naočarima i one će sigurno trajati duže.

1. Stavljate ih na glavu

Tri su razloga zbog kojih nikada ne bi trebalo da ih nosimo na glavi. Ako je deo naočara koji seda na nos napravljen od žice, kosa se može zaplesti u njih i možete da je počupati, dok pokušavate da skinete naočari, a možete ih tako i polomiti. Naočari se mogu raširiti i biti prelabave kada ih stavite na oči. Kada glavu sagnete na dole, naočare mogu pasti i tako se oštetiti

2. Ne prilagođavate ih svome licu

Svako je lice pomalo asimetrično, bilo to vidljivo golim okom ili ne. Kod većine ljudi takođe postoji mala razlika u visini ušiju – jedno uvo može biti malo niže od drugog. Ako niste kupili sunčane naočari koje niko drugi osim vas nije dirao, velike su šanse da su ih isprobavali i drugi pre vas te da vam stoje malo nakoso. Mnoge optičke radnje besplatno nude uslugu prilagođavanja naočara vašem licu pa tu mogućnost svakako iskoristite.

3. Držite ih u torbi nezaštićene

Sunčane naočari nikada nemojte stavljati u torbu, a da ih pre toga ne zaštitite, odnosno ne stavite u futrolu. To je bitno da uradite jer upravo se u torbi mogu najviše oštetiti. Krivci za to su ključevi i drugi oštriji predmeti koji će ih izgrebati. Minimalno što možete da uradite jeste da ih zamotate u krpicu za čišćenje od mikrofiber vlakna, pre nego ih stavite u torbu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.