Tajne Viktorijinih anđela: 11 stvari koje niste znali o čuvenom brendu donjeg veša

Danas je Victoria's secret napoznatiji brend za proizvodnju donjeg veša (foto: Wenn)
Danas je Victoria’s secret napoznatiji brend za proizvodnju donjeg veša (foto: Wenn)

Victoria’s Secret je davno bio san jednog svršenog studenta sa Stanforda, koji je krajem 70-ih nespretno pokušao da kupi seksi donji veš za svoju suprugu. Danas je ovaj brend širom sveta sinonim za seksi. Modeli koji reklamiraju ovo rublje imaju najveću zaradu u modnoj industriji i privlače pažnju gde god se pojave. Kako je jedna mala prodavnica veša u Severnoj Kaliforniji postala najpoznatiji svetski brend rublja? [tweetherder]Ovo su prave tajne Victoria’s Secret-a[/tweetherder], od toga kako je kompanija dobila ime do bruseva optočenih dijamantima neverovatne vrednosti.

Ekstravagantni modni dodaci na revijama (foto: Instagram)
Ekstravagantni modni dodaci na revijama (foto: Instagram)

1. Kako je sve počelo – Roy Raymond je osnovao kompaniju 1977 godine i želeo je da stvori mesto gde ćete moći da kupite veš za suprugu, a da se ne osećate postiđeno. Uložio je 80.000 dolara ušteđevine i pozajmice i otvorio prvu prodavnicu u tržnom centru u Palo Altu. Već 1982. se proširio i na San Francisko gde su nikle tri prodavnice, i štampani su prvi katalozi. Godišnji promet tada je iznosio 4 miliona dolara. Raymond je zaslužan za modernizaciju industrije ženskog donjeg veša i to što je učinio planetarno popularnom.

2. Odakle dolazi ime – Ime Victoria’s Secret je smislio sam Raymond kao aluziju na žene Viktorijanskog doba, a tajna (secret) se odnosila na to da su sebe dobro sakrivale od radoznalih pogleda drugih. 1982. godine kompaniju je kupio Lex Wexner, za milion dolara i proširio je na Evropu, gde su žene masovno kupovale seksi rublje ovog brenda. Do 1995. godine Victoria’s Secret je vredela 1,9 milijardi dolara i imala 670 prodavnica širom sveta.

3. Revije – Iako su revije tek kasnije počele da se prenose na televiziji, prva revija poput onih danas je održana 1995. godine u hotelu Plaza u Njujorku, a glavne zvezde bile su Stephanie Seymour i Veronica Webb.

Alessandra Ambrosio jedna je od najplaćenijih Viktorijinih anđela (foto: Instagram)
Alessandra Ambrosio jedna je od najplaćenijih Viktorijinih anđela (foto: Instagram)

4. Muzika na revijama – Od 1999. godine revije su se prenosile putem interneta, a 2001. godine na nacionalnoj televiziji. Pratile su ih velike muzičke zvezde koje su nastupale uživo na pisti. Justin Timberlake, Rihanna, Taylor Swift, Selena Gomez, Justin Bieber, Spice girls samo su neke od zvezda koje su svojim nastupom upotpunile glamurozne revije donjeg veša.

5. Rekord – Gisele Bündchen je 2000. godine nosila najskuplji Fantasy brus u istoriji, vredan neverovatnih 15 miliona dolara.

Velike muzičke zvezde deo su svake revije (foto: Instagram)
Velike muzičke zvezde deo su svake revije (foto: Instagram)

6. Zvezdane staze – Viktorijini anđeli su na 25. godišnjicu brenda, 2007. godine, dobili svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu.

7. Počasni anđeo – Nakon što je nastupila na revijama i 2013. i 2014. godine, Taylor Swift je dobila titulu počasnog Viktorijinog anđela.

8. Zarade – Viktorijini anđeli poput Gisele BündchenMirande Kerr, Adriane Lime i Alessandre Ambrosio su najplaćeniji modeli današnjice sa zaradom koja se meri milionima dolara samo od revija i kataloga.

Adriana Lima je anđeo punih 16 godina (foto: Instagram)
Adriana Lima je anđeo punih 16 godina (foto: Instagram)

9. Nove nade – Taylor Hill je imala samo 19 godina kada je postala Viktorijin anđeo 2015. godine

10. Veternka – Adriana Lima drži rekord kao anđeo sa najdužim stažom. Ona je zvanično deo Victoria’s secret-a postala još davne 2000. godine.

11. Više od veša – Danas, revija donjeg rublja Victoria’s secret je spektakl u koji se ulaže 12 miliona dolara i, iako se karte za događaj ne prodaju, zahvaljujući prenosu na televiziji i reklamama, on je najgledaniji modni događaj godine u Americi.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.