Osim pranja veša, omekšivač može služiti i za druge probleme u domu za koje do sada niste našli rešenje.

Uklanjanje starih tapeta

Pomoću omekšivača, stare tapete možete skinuti sa zidova bez poteškoća. Rastvorite puni čep tečnog omekšivača u 1l vode i sunđerom nanesite rastvor na zidove. Sačekajte 20 minuta da tapete upiju rastvor, a potom ih sastružite sa zidova. Ukoliko tapete imaju površinski vodootporni sloj, pre nego što nanesete rastvor sa omekšivačem, uzmite žičanu četku i njome napravite ogrebotine na tapetima.

Uklanjanje tragova lakova za kosu

Kada često nanosite sprej za oblikovanje frizure, tragovi spreja završe na zidovima i kupatilskom nameštaju. Nakon nekog vremena, tragovi spreja se osuše i nakupe, i teško ih je skinuti. Da biste rešili ovaj problem, samo napravite rastvor od omekšivača i vode u razmeri 1:2. Dobro promešajte rastvor, sipajte ga u bocu sa raspršivačem, naprskate zaprljanu površinu i ispolirajte suvom tkaninom.

Smanjenje naelektrisanja na tepihu

Da biste sprečili da dolazi do pojave statičkog naelektrisanja prilikom hodanja po tepihu, naprskajte tepih omekšivačem. Dodajte jedan puni čep omekšivača u 2,5 l vode, sipajte rastvor u bocu sa pumpicom i blago poprskajte tepih. Ne smete da natopite tepih rastvorom, to može da ga ošteti. Tepih naprskajte uveče da bi tokom noći mogao da se osuši. Dejstvo rastvora će trajati nekoliko nedelja

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.