Sve što treba da znate o Bowen masaži

bowen-masaža

Bowen iskustvo je drugačije i posebno, jer nema previše sličnosti sa klasičnim relaksacionim masažama kakve poznajemo.

Može se bez preterivanja reći da je reč o kraljici manualnih tehnika, poreklom iz Australije, koja organizam motiviše da se vrati u potpuni balans.

Problemi sa kostima, funkcijom unutrašnjih organa, hormonskim disbalansom, migrenom, stresom, hroničnim umorom ili problemi sa imunim sistemom mogu se sanirati uz pravilnu i redovnu primenu Bowen masaže. Specifičnim pokretima na telu, korišćenjem nežne i neinvazivne tehnike, mozgu se šalje poruka da otpočne regeneracijske procese i vrati telo u harmoniju.

MirjanaMileusnic

Kod svih navedenih indikacija, Bowen daje sjajne rezultate već nakon nekoliko terapija. Posle tretmana, klijenti su opušteni i relaksirani, često osećaju strujanje, trnjenje, treperenje ili imaju osećaj toplote u regiji izvedenih pokreta. Tokom tretmana klijent obično brzo zaspi i utone u stanje duboke relaksacije, što je znak da se telo oslobađa tenzije na veoma dubokom nivou – Mirjana Mileusnić, sertifikovani Bowen terapeut u Holističkom centru “My Harmony”.

Nema sličnosti sa klasičnom masažom

Za razliku od drugih masaža, koje se zasnivaju na primeni snage terapeuta, u Bowen tretmanima se koriste isključivo nežni pokreti palčeva i prstiju preko mišića i vezivnog tkiva. Ti pokreti se ne rade u kontinuitetu, već nakon tretiranja svake tačke pravi se dvominutna pauza do novog pokreta. U zavisnosti od vaše senzibilnosti, rezultati tretmana se mogu uočiti odmah nakon terapije što je individualno kod svakog od nas. Broj tretmana zavisi od problema koji se tretira.

Radi se u potpunoj tišini

Bowen masaža u proseku traje između 45 i 60 minuta, ali u zavisnosti od trenutnog stanja organizma i problema, može trajati duže ili kraće. Za vreme Bowen masaže se ne pušta muzika, već se radi u potpunoj tišini. Između serije pokreta, kada se pravi pauza da bi telo odreagovalo na tretman, terapeut izlazi iz prostorije i ostavlja vas da se potpuno opustite.

Ne kombinuje se sa drugim tehnikama

Dok se praktikuje ova tehnika, ne preporučuju se odlasci na druge tipove masaža kako se ne bi poništio Bowen efekat.

Dobra je i za preventivu

Ova masaža nije isključivo namenjena osobama koje imaju neki zdravstveni problem. Naprotiv, Bowen predstavlja svojevrsnu preventivu i pomaže da organizam ostane imun na stres i izloženost spoljnim pretnjama.

Pomaže da dođe do začeća

Bowen masaža se primenjuje kao podrška u začeću jer balansiranjem funkcija reproduktivnog i hormonalnog, odnosno endokrinog sistema, pomaže da organizam buduće mame postigne optimalno fizičko i emotivno zdravlje.

Prikladna je i za decu

Ne postoji starosno ograničenje za uživanje u blagodetima ove tehnike. Bowen terapija je korisna za svakoga, od novorođenčeta do starih osoba.

Tečnost joj je saveznik

Pre i posle tretmana potrebno je dobro hidrirati organizam da bi terapija što bolje delovala i da bi se odstranili toksini iz organizma. Po završetku terapije savetuje se lagana šetnja i dovoljan unos tečnosti, najmanje 6-8 čaša dnevno, a preporučuje se i dijetalni režim ishrane.

Nisu svi stručni da je rade

Stručnost i znanje su preduslovi da bi se Bowen masaža sprovela ispravno. Zbog toga je važno da se ova tehnika radi kod terapeuta koji je sertifikovan za to.

Bilo da je reč o fiziološkom, biohemijskom, psihološkom ili emocionalnom disbalansu u organizmu, Bowen masaža vraća balans. Ona rasterećuje i pomaže da se povrate mir i duboka relaksacija u celom telu što je izdvaja u odnosnu na druge masaže i stavlja na tron najučinkovitijih manualnih tehnika.

**************

Prve četiri čitateljke koje zakažu svoj termin na telefon 069/5154441 dobijaju besplatnu Bowen masažu!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.