Sve DEVOJKE to rade, a nisu svesne da ih ova navika MOŽE KOŠTATI ŽIVOTA!

Ovako gumice za kosu čuvaju skoro sve devojke, ali morate odmah prestati sa tim (foto: Today.com)
Ovako gumice za kosu čuvaju skoro sve devojke, ali morate odmah prestati sa tim (foto: Today.com)

Nema te devojke koja ne nosi svoju gumicu za kosu oko ruke. To jeste najzgodnije mesto za njeno čuvanje, jer gumice imaju tu neverovatnu moć da, čim ih ispustite iz vida, misteriozno nestanu. Ali užasno [tweetherder]iskustvo jedne devojke iz Kentakija vas može naterati da zauvek prestanete sa nošenjem gumice oko zgloba ruke[/tweetherder].

Audree Kopp, devojka iz Luisvila je primetila da joj izraslina na ruci postaje sve veća i veća. Iako joj je lekar prepisao antibiotike, rana se nije smanjivala i inficirala se, te je Audree završila u bolnici. Tek tamo je otkriveno da je tri infekcije na ruci izazvala svetlucava gumica za kosu.

Audree je imala veoma ozbiljnih zdravstvenih problema zbog svetlucave gumice (foto: Sun.com.uk)
Audree je imala veoma ozbiljnih zdravstvenih problema zbog svetlucave gumice (foto: Sun.com.uk)

Doktorka Amit Gupta, koja je operisala nesrećnu devojku, veruje da je bakterija iz ovog modnog dodatka, koju je teško očistiti, ušla u organizam Koppove kroz kožu i folikul dlake. Da nije na vreme primljena u bolnicu, infekcija je mogla da prepaste u sepsu, opasnu po život, pa je “mogla i da upadne u komu i da se njen organizam ugasi”, kaže doktorka. “Moglo je da bude mnogo gore po Audree”.

Znamo da postoji mala i užasavajuća šansa da zbog gumice za kosu ostanemo paralizovani, ali ova priča potvrđuje izuzetak. Prljavština i bakretije koje se nalaze oko nas se ne mogu sprečiti, ali nikada ne očekujemo da ćemo baš od gumice nastradati. Najbolje je ne nositi ih oko ruke, čak i po cenu da se izgube. Ili im pronaći neko manje rizično mesto za čuvanje.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.