1000 ++dralova

Kroz podršku projektu “1000 ždralova za 1000 želja” koji je osmislio Atelje Milene Čvorović, Jana voda u okviru svoje humanitarnine aktivnosti nastavlja da pokazuje da su dobra volja i jaka želja kao i razvijena svest o važnosti negovanje kulture raznolikosti, očuvanja životne sredine i reciklaže dovoljni za pozitivne promene u svetu.

U cilju edukacije dece školskog uzrasta o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine, ali i upoznavanja sa drugim kulturama, Atelje Milene Čvorović je osmislio projekat “1000 ždralova za 1000 želja“ koji je Jana voda podržala donirajući materijal neophodan za održavanje kreativnih radionica i edukativnih predavanja o reciklaži u osnovnim školama i u ateljeu, na kojima će se učenici upoznati sa origami kulturom i legendom koja se vezuje za izradu ždralova.

1000 ++dralova 1

Nakon radionica, u saradanji sa Jana vodom, atelje Milene Čvorović će organizovati izožbu ždralova koje su učenici napravili i to na atraktivnoj lokaciji u Beogradu. Izložba ima za cilj da ulepša prestonicu i prikaže građanima jednostavnost i lepotu japanske kulture kroz negovanje svesti o očuvanju životne sredine i zajednice u kojoj živimo.

Šta kaže stara japanska legenda?

Senbazuru predstavlja skup hiljadu origami ždralova povezanih jednom niti. Stara japanska legenda kaže da će onome ko uspe da izradi hiljadu origami ždralova, ždral ispuniti želju. Jana voda i Atelje Milene Čvorović uz kretaivnost i maštovitost osnovaca učiniće da Beograd postane mesto gde se želje ostvaruju!

Atelje Milene Čvorović ArtyFashionParty je osnovan u januaru 2011. godine i nastao je kao intimna potreba da se napravi otklon od savremenog, užurbanog sveta. Princip rada u Ateljeu se zasniva na edukaciji u grupama, integriše različite generacije i socijalne slojeve.

Jana voda veruje da svako u sebi nosi kreativni potencijal koji može da razvije, iskaže i tako menja sebe i svet. Posetite sajt http://rs.vodasporukom.com/humanitarni-projekti, lajkujte, podelite sa prijateljima vest o humanitarniom projektu “1000 ždralova za 1000 želja“ i već ste na dobrom putu pozitivnih promena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.