Švajcarska: vaša destinacija iz snova

Pogled koji ostavlja bez daha
Pogled koji ostavlja bez daha

Kada se govori o evropskim destinacijama koje su vredne posete u većini slučajeva su u pitanju gradovi kao što su London, Madrid, Barselona, Pariz, Rim ili Berlin. Ipak, ako vaši afiniteti nisu usmereni ka urbanim gradovima koji nude neverovatni šoping, ukusnu hranu i kulturne znamenitosti, možda treba da razmislite o prirodnim lepotama Švajcarske koje osim bezmalo nestvarne tišine ostvaruju efekat takozvanog oduzimanja daha.

Jedna od nezaobilaznih stanica je Matterhorn, planinski vrh Peninskih Alpa, koji se nalazi na visini od vrtoglavih 4 478 metara, što ga čini jednim od najviših vrhova Alpa uopšte. Nije ni čudo što najprepoznatljiviji simbol Švajcarske koji ste verovatno dosad videli nebrojeno mnogo puta na omotu čokolada.

matterhorn

Zar ne bi bio prizor koji ćete pamtiti do kraja života vodopad Staubbach koji se strmoglavljuje u reku Lütschine sa neverovatnih 300 metara visine?

staubbach vodopad 1 SWITZERLAND.GET NATURAL.

Ne treba zanemariti ni jezera, a naročito Brienz koji svoju tirkizno-smaragdnu boju ima zahvaljujući komadićima leda koji reflektuju ove nijanse svetlosnog spektra.

brienz 2 brienz

A za zaljubljenike u doba kada su vitezovi harali ovim prostranstvima i činili sve u čast svojih sinjorina tu su i impozantni zamkovi kao što je Chateau de Chillon.

Chateau de Chillon

Pa, možemo makar da maštamo i da ovu magičnu zemlju upišemo na svoju listu želja mesta koja želimo da posetimo nekada u životu.

Izvor: earthprom.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.