Zbogom pućenje, dobrodošlo riblje zevanje! (foto: DailyMail)
Zbogom pućenje, dobrodošlo riblje zevanje! (foto: DailyMail)

Mnoge poznate ličnosti su sa pućnjem na fotografijama i ‘dak fejsom’ prestale baš u vreme kada je izraz počeo i da se koristi. Uvučeni obrazi i izbačene usne prilikom poziranja nisu baš najsuptilniji način da svoje lice učinite mršavijim, a mnoge su i na internetu prozivali zbog promovisanja ovakvog trenda.

Blago rastavljene usne  su novi trend i kod selfi fotografija (foto: Instagram)
Blago rastavljene usne su novi trend i kod selfi fotografija (foto: Instagram)

Ali ideja da se na fotografijama stvori iluzija mršavijeg lica, viših jagodica i punih usana nije nestala. Daleko od toga, zapravo. Jer je nova životinja preuzela primat, pa smo od pačijih stigli do ribljih usana. Ovaj manje laskav naziv ‘riblje zevanje’ se odnosi na uvučene obraze i blago razdvojene usnice, zbog kojih delujete kao mrtva riba koja zeva.

Naravno ništa bez sestara Kadrashian - 'riblje zevanje' Kim je dosta suptilnije od 'dak fejsa' Kendall (foto: Instagram)
Naravno ništa bez sestara Kadrashian – ‘riblje zevanje’ Kim je dosta suptilnije od ‘dak fejsa’ Kendall (foto: Instagram)

Čini se da ovih dana ovaj trend prate svi – od Miley Cyrus do Jennifer Lopez, koja je i jedna od najvećih zevačica među poznatim damama. Ali prva među njima je bila svakako Keira Knightley, koja, otkako se pojavila na sceni, čini se da ni na nejdnoj fotografiji nema spojene usne.

Keira Knightley na fotografijama skoro uvek pozira na identičan način, blago rastavljenih usana (foto: PA)
Keira Knightley na fotografijama skoro uvek pozira na identičan način, blago rastavljenih usana (foto: PA)

Dnevni list DailyMail je prvi upotrebio izraz ‘riblje zevanje’ za ovu specifičnu facijalnu ekspresiju, a u intevjuu sa doktorkom Becky Spelman je rečeno da generacija koja odrasta na društvenim mrežama želi da u bude u toku i isprati sve modne trendove, pa i one najneobičnije. Mada čini se da je ipak razlog tolike ekspanzije zevanja taj što jednostavno svako želi da ispadne dobro na fotografijama.

Izvor: Stylecaster
3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.