Supermodeli za 21. vek: Oni su zauvek izmenili pravila modne industrije!

supermodeli 21. vek
Oni su izmenili definiciju lepote

Kada pomislite na svet supermodela, sigurno zamislite grupu mršavih, lepih i elegantnih devojaka i mladića savršenih proporcija. Uprkos tome, ideal lepote menjao se kroz istoriju i nešto što je danas standard lepote, za nekoliko godina će postati davno zaboravljeni ideal.

Modna industrija u prethodnih nekoliko godina neprekidno preispituje standarde lepote i ideju o tome šta je privlačno, a šta ne, pa sve češće na modnim pistama možemo videti modele različitih “oblika i veličina”.

Predstavljamo vam neke od najneobičnijih modela na svetu:

Andrej Pejic

andrej-pejic

Andrej Pejic je bio najpoznatiji androgeni maneken, a danas je transrodna osoba, tačnije žena. Otkriven je u jednom McDonald’s restoranu u kojem je radio kao 17-godišnjak, a danas se nalazi na listi 100 najseksipilnijih žena na svetu po izboru čitalaca FHM magazina.

Casey Legler

Casey Legler

Casey Legler je bivši plivač olimpijac, a danas je supermodel. Ono što je najneobičnije kod Casey je činjenica da se radi o prvoj ženi koja je dobila angažman kao muški model. Potpisala je ugovor sa agencijom Ford Models kao muški maneken.

Daphne Selfe

Daphne Selfe

Iako mnogi veruju da je karijeru modela moguće graditi najkasnije do 4o. godine,  Daphne Selfe se uspešno bavi ovim poslom već 60 godina! Napunila je 85 godina i ne namerava da se “penzioniše”. Trenutno je najstarija manekenka na svetu, a na modnim pistama predstavlja brendove kao što su D&G i Tata-Naka.

Ric Genest (Zombie Boy)

Rick Genest

Rickb Genest, poznatiji kao Zombie Boy, rođen je u Kanadi, a većinu tinejdžerskog života proveo je putujući po svetu. Sa 19 godina je upoznao tattoo majstora Franka Lewisa koji je njegovo telo pretvorio u pokretno umetničko delo. Otkrio ga je Nicola Formichetti, modni savetnik Lady Gage koji mu je ponudio ulogu u Gaginom spotu  za singl Born This Way. Danas radi kao model, a zastupa ga agencija Ford Models.

Shaun Ross

Shaun Ross

Shaun Ross je prvi albino model na svetu. On je profesionalni plesač, a manekenstvom je počeo da se bavi sa 16 godina. Krasio je naslovnice mnogih magazina uključujući italijanski Vogue i GQ. Nosio je kolekcije za Givenchy i Alexandera McQueena, a glumio je i u spotovima E.T. Katy Perry i Party Beyonce.

Moffy

Moffy

Moffy je mlada, lepa, ima pune usne kao Angelina Jolie i sve ostale crte koje su potrebne devojci kako bi postala uspešan supermodel. Jedina “mana” su njene – oči. Njena neobična lepota privukla je pažnju medija, ali i modne industrije u kojoj uspešno radi kao model.

Jillian Mercado

Jilian Mercado

Jillian Mercado, devojka koja boluje od mišićne distrofije, iz zezancije se prijavila na modni kasting, a na njeno iznenađenje – odabrali su baš nju. Jillian je danas zaštitno lice Diesela, a uprkos svojoj vezanosti za invalidska kolica, na pisti se snalazi podjednako dobro kao i druge manekenke.

Izvor: lolwot.com
Foto: lolwot.com
6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.