Suludi beauty trikovi: Šta zaista “pali” a šta ne? (VIDEO)

Nanošenje pudera čaparom - prednosti i mane (foto: Screenshot)
Nanošenje pudera čaparom – prednosti i mane (foto: Screenshot)

Poslednjih meseci brojni neverovatni saveti za lepotu su preplavili internet te svakodnevno slušamo o nanošenju pudera na lice uz pomoć čarape ili kreativnim načinima za produžavanje trepavica.

Neki od njih jesu korisni, dok su drugi gubljenje vremena. Zato je blogerka i šminkerka iz Australije Shani Grimmond rešila da jednom za svagda razbije mitove i sama ispoba neke od najpoznatijih suludih trikova.

Iako je bila veoma skeptična prema stavljanju pudera čarapom, Shani je isprobala ovaj savet make up stručnjaka. “Ovo je nešto najluđe što sam ikada probala”, rekla je ona u videu dok je nanosila šminku urolanom čarapom. “Ali nije tako loše. Čini mi se da se puder ravnomerno raspoređuje na licu”.

Dodaje da ipak postoje neravnine u nanošenju na kraju i da je morala da koristi mnogo više pudera nego obično jer je čarapa upila dosta šminke.

Nanošenje karmina na podočnjake (foto: Screenshot)
Nanošenje karmina na podočnjake (foto: Screenshot)

Zatim je isprobala savet koji kaže da za prikrivanje podočnjaka treba koristiti karmin u crvenoj i boji kajsije. Rezultati su bili vidljivi i pozitivni, ali ona ipak savetuje da ispod očiju koristite dobri, stari korektor.

Kašika osima za jelo, može poslužiti i za konturisanje lica (foto: Screenshot)
Kašika osima za jelo, može poslužiti i za konturisanje lica (foto: Screenshot)

Blogerka je zatim uzela kašiku kako bi konturisala lice, i bila veoma impresionirana rezultatima. “Ako je postavite na kraj jagodične kosti solidno izgleda”, kaže ona. “Ideja je dobra, ali nije baš vredna prljanja kašike”, zaključuje Shani.

Lepljivu traku koristila je za dva beauty trika – konturisanje i oblikovanje obrva. Prva tehnika je dala pozitivne rezultate, mada bi isto postigla i konturisanjem bez trake. Ali je drugi bio mnogo uspešniji. “Ovim definitivno možete oblikovati obrve”, kaže ona nakon što je obrve oblepila selotejpom. “Linija je oštra i obrve mi nikada bolje nisu izgledale”.

Najnegativniji utisak na nju ostavilo je nošenje meda umesto sjaja za usne. Ovaj savet koristan je damama koje su ostale bez balzama, te je Shani isprobala ovaj trik. “Usne mi nikada nisu bile ovako sjajne. Ali je ovo grozno i lepljivo. Nije mi jasno kako ovo može biti korisno”, zaključuje blogerka.

Pogledajte u videu još neke od nekonvencionalnih beauty saveta koje je isprobala ova šminkerka kako vi ne biste morali.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.