Stroge škorpije i preosetljivi rakovi: Šta horoskopski znak govori o vama kao majci

Horoskopski znak određuje vaše osobine kao majke (foto: cloudfront)
Horoskopski znak određuje vaše osobine kao majke (foto: cloudfront)

Bilo da verujete u astrologiju ili vas horoskop ni malo ne zanima, možda će vas iznenaditi činjenica da vaš horoskopski znak puno govori o tome kakva ste majka (ili kakva ćete tek postati). Ovo nije prosečni horoskop koji možete pročitati bilo gde – jer od lavova punih ljubavi do snažnih škorpija, [tweetherder]ovo su osobine koje krase zodijačke znakove kao majke.[/tweetherder]

Svaka majka je različita i svaki znak nosi drugačije osobine (foto: pinimg.com)
Svaka majka je različita i svaki znak nosi drugačije osobine (foto: pinimg.com)

Jarac: 22. decembar – 19. januar

Majke rođene u znaku jarca su stub svoje porodice. Neverovatno su vredne, prilagodljive i rade sve što je potrebno da bi završile posao, te se na njih uvek možete osloniti i one predstavljaju uzor svojoj deci čitavog života. Mame jarčevi su ponekad previše ozbiljne pa čak i ne znaju da se zabvljaju kako bi želele.

Škorpija: 23. okrobar – 21. novembar

Mame škorpije su kapetani broda zvanog porodica. I to veoma strogi. One pažnju zavređuju svojim moćnom i snažnom ličnošću, i nije ih briga šta drugi misle o njihovim roditeljskim veštinama. Ove stroge majke s lakoćom upravaljaju svojim gnezdom. One ponekad možda vole da komanduju, pa im je i narav malo ćudljiva s vremena na vreme, a to deci prilično teško pada.

Vaga:  23. septembar – 22. oktobar

Majke vage su veoma strpljive. Nikada se ne nerviraju zbog sitnica i dopuštaju deci da prave dosta grešaka. Takođe su poznate kao osobe kojima je veoma stalo do kulture, što prenose i na potomstvo. Ali imaju i neke svoje loše strane. Mame vage su takođe i nestabilne – ponekad stroge, ponekad previše blage, a često se na njih gleda kao na snobove roditeljstva.

Devica: 23. august – 23. septembar

Majke rođene u znaku device su poznate kao najorganizovanije od svih. One su hodajuća enciklopedija materinstva, i tačno znaju šta treba preduzeti kad nešto krene naopako. One takođe imaju neke od najzdravijih navika od svih znakova. Međutim, ove mame ponekad deluju uzdržane i krute jer im je veoma stalo do reda i discipline. Poznate su i po omalovažavanju i osuđivanju drugih, naročito kada se radi o različitom pristupu roditeljstvu.

Lav: 23. jul – 22. avgust

Lavice su dašak svežeg vazduha. One su najenergičniji zodijački znak, i san snova su svakog deteta. One su neverovatno razigrane i decu šalju na sve moguće aktivnosti. Lavovi su takođe i hrabri lideri koji su sigurni u odluke koje donose i koji svakom određuju po kojim pravilima će živeti. Ali sa zabavom, dolazi i nekoliko mana. Majke lavovi su ponekad previše sebične i kako su sklone preuveličavanju, od miša prave slona.

Rak: 21. jun – 22. jul

Mame rakovi su na svet došle sa urođenim majčinskim instiktom. One su rođene negovateljice koje žive da brinu o nekome. Takođe su i preosetljive kada su potrebe drugih u pitanju, pa su večita deca u duši. Ali majke rakovi su sklone i oštrim promenama raspoloženja – naročito kada je neko do kog im je stalo ugrožen, te su tada previše zaštitnički nastrojene.

Blizanci: 21. maj – 20. jun

Ako majke blizanci znaju nešto da rade, to je da uvek budu u toku sa svime. Uvek znaju sve o najnovijim tehnologijama i ta večita mladost je ono što i decu vuče ka njima. One su takođe i radoznale kada je svet oko njih u pitanju, te važe za majke avanturistkinje. Ali sa druge strane, majke rođene u znaku blizanca ponekad teško postavljaju granice sa svojom decom i stalna energičnost može stajati na putu stabilnosti u njihovom domu.

Bik: 20. april – 20. maj

Majke bikovi su naširoko poznate po stabilnosti koju uspevaju da unesu u bilo koju situaciju, kao i po svom zdravom razumu. One se drže svoje rutine i rade ono što ima smisla, pa ove mame često odgajaju decu koja čvrsto stoje na zemlji i poštuju pravila. Ali sa njihovom odgovornošću dolazi i tvrdoglavost i želja da sve bude kako zamisle, kao i uživanje u lepim materijalnim stvarima u životu.

Ovan: 21. mart – 19. april

Snažne i tvrdoglave, majke ovnove najviše odlikuje nezavisnost. One vode aktivan život i pored svoje dece i porodice i veoma im je važno to vreme rezervisano samo za njih. Ali one ne posustaju kada treba postaviti granice deci ili, štaviše, bilo kome drugom. Sa njihovom žestokom snagom, majke ovnovi ponekad nepotrebno nastupaju previše takmičarski nastrojene i to usađuju i u svoju decu. Bude li ih neko čačkao, mogu takođe pokazati i svoju lošu stranu.

Ribe: 19. februar – 20. mart

Majke ribe su najosetljivije i najveće empate među majkama, te je njihova najveća vrlina ta brižnost prema drugima. Vole bezuslovno i odane su porodici bez obzira na sve. Takođe su neverovatno kreativne i na svoju decu prenose te umetničke osobine. Mame rođene u znaku ribe su takoše i preosetljive, pa često deluju pasivno-agresivne ili manipulišu emocijama drugih ako nije po njihovom.

Vodolija: 20. januar – 18. februar

Najveća karakteristika koja odlikuje majke vodolije je njihova mladalačka priroda i nezavsni duh. One određuju ritam i po njemu i plešu. Zato ponekad svojoj deci, a i drugima, mogu delovati budalasto. Mame vodolije takođe deci dopuštaju da se prema njima ophode kao prema drugovima ili jednakima, pa im je često teško da uspostave granice u roditeljstvu.

Strelac: 22. novembar – 21. decembar

Majke strelci su poznate po konstantnoj želji za avanturom i čestom rizikovanju – što za njihovu decu znači da stalno upoznaju nove ljude, mesta i drugačije stvari. Takođe su veoma mudre i stalno žele da nauče nešto novo. Sa druge strane, neustrašive majke strelčeve često karakterišu nestrpljenje i  sklonost ka preterivanju.

Izvor: Countryhabit.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.