Šta slaganje horoskopskih znakova govori o vašoj vezi?

horoskopski-znaci-seks

Onda kada uplovite u novu vezu ili samo maštate o istoj sa nekim, verovatno i ne znate dovoljno o partneru. Tada slaganje horoskopskih znakova može da vam približi kako će vaša veza izgledati i jeste li uopšte jedno za drugo.

Da li uopšte treba da trošite vreme na nekim sa kim niste na istoj talasnoj dužini i možete li to predvideti?

E, pa saznajte!

4 elementa prirode i vaša ljubavna veza

Postoji 12 horoskopskih znakova koji su podeljeni na vatrene, zemljane, vazdušne i vodene. Iako je ovaj raspored naizmeničan i počinje vatrenim, on nije nasumičan. Naprotiv, vrlo je logičan i pokazuje kako se koji znak bori sa okolnostima u kojima se nalazi.

Svakom od ova 4 elementa pripadaju po 3 znaka:

Vatreni znaci su: Ovan, Lav i Strelac
Zemljani znaci su: Bik, Devica i Jarac
Vazdušni znaci su: Blizanac, Vaga i Vodolija
Vodeni znaci su: Rak, Škorpija i Riba

Podela po elementima je samo donekle povezana sa simbolikom znakova. Vodoliju često ne biste povezali sa vazduhom, niti škorpiju sa vodom. Zato imajte na umu da je ovo podela po temperamentu, a ne po simbolici.

Da li ste kompatibilni sa drugim horoskopskim znakom?

Svi znamo da voda gasi vatru. Doduše, zavisi i od samog uzroka vatre. Pojedine plamenove može još više da rasplamsa. Da li to znači da se vodeni i vatreni horoskopski znaci ne slažu u ljubavi? Ili se, baš naprotiv, sjajno dopunjuju i stvaraju ravnotežu?

E bašt o je onaj odgovor koji tražimo kada je slaganje horoskopskih znakova u pitanju.

Hajde prvo da istaknemo osobine koje ima svaki od ovih elemenata.

Vatreni znakovi su impulsivni, nagli, dinamični , aktivni, strastveni. Sve što rade rade do daske. Brzo planu i pobesne i brzo se stišaju i zaborave.

Zemljani znakovi su realni stabilni, čvrsto sa dve noge na zemlji. Oni su verni i odani, često jako emotivni i vezani za ljude do kojih im je stalo.

Vazdušni znakovi su društveni i komunikativni, često skloni filozofiranju. Ponekad su vrlo površni i nestalni, ali prilagodljivi – okreću se kako vetar duva.

Vodeni znakovi su emotivni, ali često drže emocije samo za sebe što im daje dozu misterije i tajnovitosti. Uživaju u romantici, lepoti, dugim razgovorima.

Znajući o prirodnim elementima njihova osnovna svojstva, obično možemo da zaključimo sledeće:

  • Vazduh će da rasplamsa vatru, a voda da je ugasi
  • Voda će da potopi zemlju, ali u umerenim količinima je neophodna za plodno tlo
  • Voda i vazduh stvaraju cunami, a vazduh i zemlja tornado.

Vodeći se tom logikom, vatreni i vazdušni znaci se slažu, dok vazdušni u kombinaciji sa vodenim ili zemljanim nije baš prava kombinacija. Voda i vatra ne idu nikako zajedno, dok se voda sa zemljom odlično nadopunjuje.

Da li je baš tako i da li je ovakvo slaganje horoskopskih znakova istinito?

Svi znakovi koji imaju isti element imaju ove ili slične osobine. Kao što vidite, to nije nešto sa čim se ne možete nositi. To je prosto filozofija života koju oni žive, način na koji gledaju na svet.

Ne postoje potpuno nekompatbilni znakovi u horoskopu. Svaki znak se sa svakim slaže, samo što to sa nekim ide lakše, a sa nekim zahteva veću dozu strpljenja i tolerancije. Ali to i jeste ljubav, zar ne?

Kako se slažu horoskopski znaci u ljubavi

Kako ćete se slagati sa partnerom ako ste vi Bik, a on Rak? Evo kako izgleda slaganje horoskopskih znakova za svaki znak pojedinačno.

Mi ćemo u ovom tekstu da ostanemo na 4 osnovna elementa i njihovoj kompatibilnost u ljubavi i seksu.

Hajde da objasnimo kako se slažu u ljubavi dva horoskopska znaka kojima je u osnovi isti element. Ovo su dobre kombinacije, jer se odlično razumeju i dele sličan pogled na svet!

Dva vatrena znaka čine požar. Oni su oboje strastveni, otvoreni i vrlo brzo prelaze sa reči na dela. Vatreni znaci su znaci od akcije koji veoma užIvaju u seksu i on za njih ima veliki značaj u vezi.

Dva zemljana znaka su čvrsto tlo. Oni se ne vezuju emocijama nego je najčešće razlog njihove veze praktične prirode – recimo materijalna stabilnost ili društveni standardi. Kada taj uslov ispune, dozvole sebi da uključe i emocije. A tada znaju biti jako osećajni.

Dva vazdušna znaka su jedna bučna i dinamična kombinacija puna ideja. Njihova odlika je komunkativnost, a dva takva znaka u vezi su tornado priče. Ovi se jednostavno upoznaju i zbližavaju kroz razmenu ideja i mišljenja. Ljubav dolazi postepeno…

Dva vodena znaka su poplava emocija.Ovi znakovi su vrlo emotivni i vrlo će dobro da se razmeju na tom nivou i bez reči. Ipak, često su u oblacima i gube se u vezama bez nekog zajedničkog cilja, pa neke bitne stvari u životu mogu da izgube svoj značaj u odnosu na emocije i romantiku.

A šta je sa suprotnim kombinacijama? Kako se slažu voda i vatra na primer?

Vodeni i vatreni znak se, nećete verovati, odlično slažu. Vatreni znaci su skloni akcijama, a vodeni emocijama.Vodeni znak je inspiracija, vateni realizacija ideja, a zajedno su dobitna kombinacija

Vatreni i zemljani znak se takođe odlično slažu u horoskopu i dopunjavaju se kao najbolja slagalica. Tamo gde je vatreni znak impulisivan i nagao, zemljani je realan i prvo skoči pa kaže “hop”. Tamo gde je zemljni znak suviše pasivan, vatreni ga izaziva akciju.

Vatreni i vazdušni znak su takođe odlična kombinacijja. Vazdušni zna ci su skloniji filozofiranju i maštanju , a manje akciji, dok su vatreni impulisvni i ishitreni. M eđusobno se potiru i vazdušni podstiče vatreni da razmisli pre nego što nešto uradi,i suprotno – vatreni podstiče vazdušni da pređe sa reči na dela.

Vodeni i zemljani znak su dobra kombinacija kao što je i kiša dobra za plodno tlo. Dok su zemljani znakovi skoni materijalizmu, vodeni mogu da im pokažu i onu drugu stranu ljubavi i probude emocije.

Vazdušni i vodeni znak mogu lako odlutati sa glavom u oblacima. Dok vazdušni vole da filozofiraju i sanjare, vodeni u to uključuju i emocije. To može otiči u dva pravca – da izgube kontakt sa realnošću ili da se međusobno potiru i nađu balans.

Zemljani i vazdušni znak su kompatibilni , ali imaju različite uloge u vezi. Vazdušni ima ideje, zemljani stvara uslove da se realizuju.

Slaganje horoskopskih znakova krevetu

Životna filozofija i pogled na svet su jedno, a slaganj u krevetu su nešto sasvim drugo. Astrologija je zasnovna na položaju zvezda i planeta u trenutku vašeg rođenja, a planeta za koju vezujemo strast i seksualnost je Mars.

Slaganje vatrenih znakova u krevetu

Kod vatrenih znakova Mars je dominantna planeta i otuda je seksualnost kod kod ovih znakova jako izražena. Ovi znakovi ne ustručavaju se da preduzmu akciju kada je ljubav u krevetu u pitanju, vole strastveno i spontano. Ovakvi ljubavnici su Ovan, Lav i Strelac.

Ovan se u krevetu najbolje slaže sa Lavom, kao drugom vatrom sa istim pogledom na seks. Pored toga, u krevetu je kompatibilan sa Vagom, Blizancima i Škorpijom.

Lav se najbolje slaže sa drugim vatrenim znacima, kao što su Strelac i Ovan, kao i drugi Lav, a i Škorpije se mogu dobro uklopiti u njihov seksualni život.

Strelac je strastven, ali voli promene. Dobar je u kombinaciji sa Lavom i Ovnom, a Blizanci i Vodolija kao vazdušni znaci mogu doneti stalni vetar promene koji je neophodan da bi oni uživali u seksu.

Zemljani horoskopski znaci u krevetu

Mars je dobro postavljen i kod zemljanih znakova, mada je kod njih u seks uključeno više senzualnosti nego kod vatrenih. Ovo su energični ljubavnici koji znaju da uživaju u dugom i sporom ljubavnom odnosu. Sve što rade ima svoju svrhu, pa i to. U ove ljubavnike spadaju Bik, Devica i Jarac.

Bik uključuje sva čula kad vodi ljubav. Najboje se slaže u krevetu sa horoskopskim znakom Device i Jarca, ali i emotivni vodeni znaci kao što su Rak ili Škorpija odlično će se ušuškati u njihovu postelju.

Devica uživa u dodirima. Najbolje se slaže sa Bikom i Jarcem, a Vaga i Ribe se odlično uklapaju takođe.

Jarac ima jak libido i lako se uzbudi. Devica i Bik, kao znaci koji slično razmišlaju se uklapaju sa Jarcem, a odlično se slaže i Rak kada u to umeša svoje emocije.

Vazdušni horoskopski znaci u seksu

Mars u vazdušnim znakovima čini da seks bude više intelektualni nego fizički akt, protkan bujnom maštom. Ove osobe su otvorene, vole da eksperimentišu i da se igraju u krevetu ali im može nedostajati emotivnost u celoj toj priči. U ovakve ljubavnike spadaju Blizanac, Vaga i Vodolija.

Blizanac voli avanturu i ne stidi se svoje seksualnosti. Isprobaće je bilo gde, za razliku od zemljanih znakova koji vole da svoju seksualnost zadrže za sebe. Najbolje se slaže sa drugim Blizancem i Vodolijom, a može i da rasplamsa strast u Ovnu ili Strelcu.

Vage su osobe za koje važi da imaju stila i ukusa. Seks sa njima znači puno senzibilnosti i uključuje verbalnu predigru. Najbolje se slažu sa vatrenim znacima, Lavom, Ovnom i Strelcem, a od vazdušnih, u krevetu kompatibilni sa Blizancem.

Vodolije su vrlo maštovite i seks sa njima mora da bude na nekom posebnom mentalnom nivou. Najbolje se slažu sa drugom Vodolijom , Blizancem, sa Devicom i Strelcem.

Slaganje vodenih znakova u krevetu

Mars u vodenim znakovima čini da oni seks doživljaju kao emotivan čin, a ne samo fizički. Oni od njega uvek očekuju mnogo i akcija u krevetu sa njima prožeta je emocijama i romantikom. Zato sa njima treba rukovati pažljivo. U ovoj grupi su Rak, Škorpija i Ribe.

Rak je vrlo senzualan i intuitivan i lako može da oseti šta druga strana u krevetu želi. Najbolje se slaže sa Ribama koje su takođe vrlo emtovine, ali i sa zemljanim znakovima koji znaju da uživaju u seksu, kao što su Jarac i Bik.

Škorpije vole celim bićem i vrlo su seksualne, ali vole i da imaju kontrolu u krevetu . Zato im prijaju temperamentni znakovi kao što su Lav i druga Škorpija, a dobro se slažu u krevetu i sa horoskopskim znakom Ribe i Bika.

Ribe su emotivne, maštovite i romantične i takav je i seks sa njima. Vole da zadovolje partnera. Najbolje se slažu sa drugim vodenim znakovima koji su vođeni emocijama u seksu kao što su Rak i Škorpija, a dobro se uklapaju i sa Vagom i Devicom.

Da li je slaganje horoskopskih znakova nešto na šta se možete osloniti?

Savakako, ali ako imate na umu sledeće – uz trud, razumevanje i toleranciju nema nekompatibilnih znakova.

To što je neki znak potpuno suprotan element od vašeg ne znači da je on loš izbor za vas. Naprotiv, suprotnosti se privlače i odlično dopunjuju. Ono što vi nemate, oni imaju.

Isto tako, isti element kao što je vaš ne znači da ćete se odlično slagati. Naprotiv, dve temperamentene prirodne kod dva vatrena znaka mogu biti iritantne jedna drugoj.

Ne slažete se sa partnerom?

Sudeći po svemu, slaganje horoskopskih znakova nije razlog za to. Možda treba da preispitate koliko ste spremni da pružite i date u ljubavi. Kako se slažu horoskopski znaci najviše zavisi od vaše volje da se prilagodite i od toga koliko je na iste ustupke voljna druga strana.

Uz razumevanju i pažnju, svaka kombinacija je dobitna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.