Šta oblik zuba otkriva o vašem karakteru?

(foto: Одноклассники)

Vaši zubi bi trebalo da budu negovani baš poput vas, ali njihov oblik, izgled, boja razlikuju se od drugih. 

Istraživanja govore da osobama sa pravilnim i belim zubima pridajemo i druge kvalitete osim lepote. Posebno veliku važnost zubi igraju kada formiramo inicijalno mišljenje.

Osobe sa pravilnim zubima doživljavamo kao popularnije, društvenije, druželjubivije, seksualno uspešnije i srećnije, bez obzira što ništa ne znamo o njima, a ovo su potvrdila brojna istraživanja u proteklih deset godina, kako ona na kojima su ispitanici gledali fotografije, tako i ona u kojima su nakratko upoznavali različite osobe i potom beležili utisak o njima.

Ipak, po teoriji koju je razvio otac medicine, Hipokrat, oblik sekutića može otkriti i naš karakter. Uverite se i sami:

1. Četvrtasti sekutići

(foto: healthhacks.be)

Ako su vaši zubi četvrtastog oblika, vi ste verovatno mirna osoba koja može da kontroliše svoje emocije. Zbog vašeg smirenog i rezervisanog karaktera, ponekada odajete utisak da se držite na distanci.

2. Ovalni sekutići

(foto: healthhacks.be)

Ovaj oblik ukazuje na umetničku i kreativnu dušu. Imate oko za detalje i znate da sitnice mogu da naprave veliku razliku. Empatični ste i razumete osećanja drugih ljudi. Ponekada se izgubite u razmišljanjima i teško vam je da držite pažnju na nečemu duže vreme.

3. Trouglasti sekutići

(foto: healthhacks.be)

Vi ste optimistična, bezbrižna i dinamična osoba. Volite da budete sa ljudima i brzo stičete prijatelje. Zapravo, bojite se samoće i toga da budete sami.

4. Pravougaoni sekutići

(foto: healthhacks.be)
(foto: healthhacks.be)
(foto: healthhacks.be)
(foto: healthhacks.be)

Ako imate pravougaone sekutiće, vi ste rođeni za šefa. Imate snažne liderske veštine i brzo donosite odluke. Odlučni ste u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Nekada ste previše fokusirani na sebe, pa drugi ljudi stiču utisak da ste egoistični.

Izvor: healthhacks.be
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.