Šta boja očiju otkriva o njegovom karakteru?

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

U narodu se kaže da su oči ogledalo duše. Međutim, ova izreka se odnosi na mogućnost da donesemo zaključak o nečijem karakteru ili trenutnom emotivnom stanju na osnovu pogleda.

Evo šta su brojna naučna istraživanja pokazala, dovodeći u vezu samu boju očiju i karakter. Mi ćemo se ovde, naravno, zadržati na očima jačeg pola.

  • Plave: Ova boja povezana je sa mladošću i nevinošću. Tamnije plava otkriva jednu strastveniju crtu, dok svetlo plave oči ukazuju na mirniju prirodu. Takođe, stručnjaci su ovu boju povezali sa nižim nivoom agresije, ali i samopoštovanja. No, to ne znači da od jednog takvog ne možeš očekivati ‘iznenađenja’. Takvi momci su često vrlo koketni i bolji strateški mislioci od ostalih. Takođe, privlače ih plavooke devojke, dok ostale boje ne pokazuju takve sklonosti.
  • Kestenjaste: Prema istraživanju jednog praškog univerziteta, muškarci sa smeđim očima su nežniji i pouzdaniji od bilo kojih drugih. Najčešća boja očiju takođe je povezana sa odanošću, ali i samopouzdanjem i odlučnošću. Upravo zato ne čudi podatak da većina uspešnih i bogatih ljudi ima smeđe oči, otkriva Cosmopolitan. Zanimljiv je podatak i da muškarci s ovom bojom očiju više spavaju od ostalih i to u proseku dva sata te imaju velike probleme sa razbuđivanjem.
  • Zelene: Ova boja očiju je ređa od smeđe i plave pa se često muškarci s takvom bojom očiju smatraju vrlo tajanstvenim. Što se tiče privlačnosti, muškarci prolaze jako dobro, jer imaju visok nivo energije i libida. Takođe, zelene oči povezuju se sa spontanošću, maštovitošću i kreativnošću. No, druga strana njegove spontanosti povezana je sa tim da je veoma teško pouzdati se u njega. Njegova volja za životom i oduševljenost svime što želi da vidi i uradi, mogli bi upoznavanje sa njim učiniti komplikovanim.
  • Tamne: Tamne oči mogu varirati, prema zelenoj ili smeđoj, u zavisnosti od svetla. Ovo poslednje vezano je uz spontanost i zabavu, dok elementi zelene ukazuju na nestašnu stranu. Smeđi elementi takođe ukazuju na njegovu pristupačnost. Uz to, tamne oči znak su empatije prema drugima, što nikad nije loša stvar.
Izvor: ekskluziva.ba
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.