ljubinka nikolic
Spremna za dug put (foto: Blic)

Putovanje na Mars je danas naša realnost, a među odabranih 100 ljudi koji će posetiti ovu planetu je i Ljubinka Nikolić, pedesetjednogodišnja srpska naučnica.

Projekat koji podrazumeva trajni odlazak na crvenu planetu će se uskoro ostvariti. Naime, put je planiran za 2022. godinu, a postoji i prijava koju mogu popuniti samo punoletne osobe koje ispunjavaju mnogobrojne uslove, a među osnovnim uslovima su: da vole timski rad, da su snalažljivi i prilagodljivi. Među izabranima od mnoštva prijavljenih našla se i ova Srpkinja.

“Stigao mi je mejl 13. februara da sam ušla u Top 100. Presrećna sam i uzbuđena”,  kaže Ljubinka za Blic. Ona kaže da su joj prijatelji i porodica ogromna podrška, ali i dodaje da još ne zna nikakve detalje.

“Strah naravno da postoji, ali zaljubljena sam u čitavu ideju” – istakla je naučnica.

Ljubinka je u prijavi navela da je obožavalac naučne fantastike i da veruje da nismo sami u svemiru.

“Crvena planeta će biti naredni dom ljudi, a nadam se da ćemo ovog puta uspeti da prođemo bez ratova” – napisala je Ljubinka.

Ona je ranije naglasila da bi volela da otputuje na Mars i tako postane “fusnota u ljudskoj istoriji“, ali i da bi sa sobom povela Vila Smita jer bi se “osećala sigurnije“.

“Ovo će biti i čarobna dijeta, jer ću tamo biti mnogo lakša” – kaže duhovito Ljubinka.

 

Izvor: blic.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.