Budi spremna za sledeću savršenu profilnu fotku (foto: Nonsense Society)
Budi spremna za sledeću savršenu profilnu fotku (foto: Nonsense Society)

Ranije smo se fotografisali retko i to obično samo  u specijalnim prilikama. Danas, u doba društvenih mreža i mobilnih telefona koji imaju funkciju fotoaparata, fotkamo se nekoliko puta na dan i to u najrazličitijim okolnostima.

Još jedna od razlika je i u tome što fotografije više nisu namenjene samo za privatne albume koje ćemo pokazati samo najbližim prijateljima nego su dostupne praktično svim osobama koje smo ikada u životu sreli.

Stoga nije na odmet poslušati ovih par saveta kako bi napravili što bolje fotografije.

  • Najbolje mesto za poziranje je beli zid u tvojoj sobi. Zaboravi na ormane, vrata i sl. Osim što ništa drugo neće odvlačiti pažnju od tebe i tvoje odevne kombinacije bela boja zida će istaći pravu boju tvog lica i ono neće poprimiti neke rozikaste ili žućkaste nijanse.
  • Istakni neznatno trepavice maskarom i obrve olovkom za oči. To će tvoj pogled učiniti prodornim, a na fotki se neće steći osećaj da nosiš tonu šminke.
  • Usne, sa druge strane, istakni što više. One nikada ne mogu izgledati previše senzualno.
  • U momentu pre okidanja blica pogledaj u izvor svetlosti kako bi izbegla efekat crvenih očiju.
  • Ako imaš problem sa tim da uvek trepneš u toku fotografisanja jednostavno drži oči skopljenim i otvori ih pre nego što neko kaže Ptičica.
  • Kako da imaš savršen osmeh na fotografiji? Jednostavno. Imaš dve opcije. Prva je da pomisliš na nešto zaista lepo i od srca se nasmeješ umesto izveštačenog poziranja jer se ono uvek primeti. Druga opcija je ujedno i odličan savet kako da napraviš osmeh koji je taman po meri, tj. kako da ti usta ne izgledaju kao iskrivljena linija, a i da se ne smeješ preširoko. Nasmej se tako što ćeš položiti jezik na unutrašnju stranu gornjih zuba i to će tvom osmehu dati savršeni balans.
  • Izbegavaj da poziraš preblizu izvoru svetlosti jer će to istaći neke čudne konture na tvom licu.
  • Uvek budi oslonjena na nešto ili drži neki predmet u rukama. To će dati potreban balans tvom telu, osećaćeš se komotno i usredsredićeš se samo na izraz lica, pa će tako efekat biti fenomenalan.
  • Pregledaj stare fotografije. Izdvoj one na kojima si najbolje ispala i pokušaj da shvatiš u čemu je trik, a potom ga što češće primenjuj.
  • Fotkaj se što više puta. Nekada nam se jedna fotka može učiniti odličnom dok je ne prebacimo na komp i obrnuto.
Izvor: Diply.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.