Spreda ili pozadi: Način na koji stavljamo grudnjak u mnogome govori o nama

2B88181E00000578-3205160-image-a-35_1440100806825

Ne postoji pogrešan način na koji nosite grudnjak, a ne postoji ni samo jedan. I dok mi mislimo da je način na koji vi nostite brushalter jedini način, istina je da postoji puno mogućnosti kada je potpora vaših grudi u pitanju. Ispada da način na koji stavljamo brus govori o nama više nego što ste mogli da pretpostavite.

Ovo kaže Patti Wood, koja se bavi govorom tela i specijalista je za proučavanje ljudskog ponašanja. Takođe, autor je knjige Kako da ostavite što bolji prvi utisak, govor tela i harizma. Sa tim su veoma povezani i grudnjaci. Wood je u jednom intervjuu ovo objasnila sledećim rečima:

“Postoje četiri vrste izrazitih tipova ličnosti – upravljači, uticajni, oslonci i pažljivi ispravljači, koji na jedinstven način obavljaju, čak i male zadatke. Sve što radite i način na koji posao izvršavate čini jednu potpunu sliku o vama, pa zato i vaš veš spada u ono što vas u velikoj meri određuje kao ličnost.”

Evo kako je Woodova odredila vaš menatlni sklop na osnovu načina na koji nosite grudnjak:

1. Kopče brusa su pozadi, pa ih vi tako i zatvarate. Ako ste kojim slučajem dovoljno vični i možete zakopčati brus na leđima, vi ste oslonac. Tradicionalista ste i iskreni, pa se na vas prijatelji mogu uvek osloniti.

2. Grudnjak kopčate spreda pa ga onda okrenete pozadi. Ovo znači da ste vi uticajni tip, što samo govori da ste od onih ljudi koji se užive u ulogu i koji o svemu razmišljaju. Ne želite da rizikujete da loše zakopčate brus, pa tu nezgodnu situaciju rešavate tako što je nadgledate svopstvenim očima.

3. Kopče brusa su napred. Zašto se mučiti sa komplikovanim zakopčavanjem pozadi kada možete kupiti grudnjak koji ovu muku olakšava? Ovo vas čini upravljačima, a to je neko ko je efikasan i posvećen u svom radu. A vaši brusevi su vrhunskog kvaliteta, jer vi nemate vremena za kupovinu ničeg manje vrednog.

4. Brushalter kopčate i pre nego što ga obučete, a to vas čini ispravljačima. Kopčanje je već gotova stvar za vas koji vi obavite jednom, da ne bi nikada više morali da se bavite njome. Nije baš otmeno, ali kod vas funkcioniše.

Na internetu su se posle vog članka vodile žustre rasprave o tome šta se smatra pravim načinom stavjanja grudnjaka. Ženama je data mogućnost da izaberu između kopčanja grudnjaka pozadi i kopčanja spreda, da bi ga zatim okrenule nazad i drugi način je pobedio sa 55 procenata. Tako da su ankete pokazale da više od polovine populacije koja nosi grudnjake ih prvo zakopča napred, a onda okrene nazad na leđa. Što, po Patti Wood, znači da je 55 žena uticajni tip.

Bilo kako bilo, postoji i jedan način koji Patti Wood nije pomenula – a to je ne nošenje brusa uopšte. A to je možda i najbolji načina za mnoge!

Izvor: Hellogiggles.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.