[tweetherder]Trčanje je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti jer aktivira skoro sve mišićne grupe! [/tweetherder]Trčati možete uvek i svuda, potpuno je besplatno, a sve što vam je potrebno su kvalitetne patike i – dobra volja!

Nijedna tableta koju vam lekar može prepisati ne može učiniti za vaše zdravlje onoliko koliko može “obično” trčanje. Studije i istraživanja pokazala su da trčanje čini čuda u prevenciji:

  1. gojaznosti,
  2. dijabetesa tipa 2,
  3. bolesti srca,
  4. visokog krvnog pritiska,

A zbog pojačanog lučenja endorfina u toku treninga, osećaćete se srećnije i imaćete više samopouzdanja!

Ukoliko želite da se spremite za Beogradski maraton, mi ćemo vam pomoći!

Ipak, kao i tokom svakom treninga, i prilikom trčanja su moguće povrede, a kako biste ih sprečili savetujemo vam da se pridržavate sledećih pravila:

trcanje
Kliknite na sliku za uvećanje

DODATNI SAVETI:

Pojedite bananu pre treninga – ova voćka će vašem telu obezbediti dovoljnu količinu glukoze koja je neophodno gorivo za vaše mišiće.

Verujte svom telu – Nemojte se obeshrabriti ako imate poteškoća prilikom započinjanja treninga. Vašem telu je potrebno da se prilagodi fizičkoj aktivnosti tako što će zagrejati mišiće, ubrzati puls i pojačati znojenje.

Koristite ruke – Kada osetite da su vam se noge zamorile, energičnije zamahivanje rukama prilikom trčanja vam može pomoći da trening “izgurate” do kraja.

Slušajte muziku – Napravite playlistu sa pesmama koje vas pokreću, stavite slušalice u uši i – trčite!

Ako želite da trčite i u isto vreme se družite sa ljudima, ali i upoznate svoj ili neki novi grad na drugačiji i originalan način, kliknite OVDE.

foto: Popsugar
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.