Skidač šminke za predeo oko očiju – napravi sama

skidanje sminke

Indie Lee Collection – je nastala u želji da se naprave potpuno prirodni proizvodi koji nisu štetni i kancerogeni za kožu. Naime, kada je Indie Lee dijagnostifikovan tumor na mozgu, rešila je da se potpuno okrene drugom načinu života i tako je osnovala kozmetičku liniju koja brine o koži na sofisticiran i siguran način.

Svakodnevno nanošene šminke koliko god ona kvalitetna bila dugoročno šteti našoj koži, ali većina nas se ipak odlučuje na korišćene šminke kako bi prekrili mane, podočnjake ili jednostavno ulepšali lice. Na kraju dana, neophodno je pravilno skinuti šminku kako bi sprečili iritacije, bubuljice i ubrzano starenje kože, usled tereta zvanog make-up.

Međutim, sve kvalitetnija i kompleksnija šminka iziskuje i adekvatna sredstva za skidanje iste (obična krema više nije dovoljna).

Nekada su proizvodi ove vrste, iako skupi sa naznakom visokokvalitetnog proizvoda zapravo iritirajući za kožu, puni hemikalija i alergena. Predeo oko očiju i kapci su najosetljivija regija na licu i samim tim moramo voditi računa šta kupujemo i kako koristimo te proizvode.

Ključ uspeha ove formule su kamilicino eterično ulje, koje je umirujuće, čak i za veoma osetljivu kožu, kao i vitamin E , popularni antioksidant koji će pomoći borbi sa borama i tamnim flekama . U paru, ova dva sastojka će skinuti šminku i načiniti kožu mekanom i čistom. Povoljan je za sve tipove kože, a rastvara svaku vrstu šminke, od maskare, do ajlajnera.

Potrebno:

1/8 šolje kokosovog ulja
1/8 šolje ulja koštica kajsije
3 kapi kamilice etarskog ulja
2 kapi ulja vitamina E
12 pamučnih jastučića
staklena tegla

Postupak:

1. Pamučne jastučiće smestite u sterilnu staklenu teglu. Neophodno je da kokosovo ulje istopite na pari ili mikrotalasnoj, jer je na sobnoj temperaturi u čvrstom stanju.

2. Kada se kokosovo ulje istopi i promeni teksturu pomešajte ga sa ostala tri sastojka u staklenoj činiji.

3. Smešu sipajte u teglu preko jastučića. Sa kašikom pritisnite jastučiće kako bi upili što više.

4. Teglu stavite u frižider na sat vremena kako bi se jastučići stvrdnuli i kako bi se kasnije lakše odvajali.

5. Kada želite da skinete šminku smo prevucite nežno preko kapaka jastučićima, a nakon nekoliko sekundi isperite toplom vodom.

Izvor: refinery29.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.