Skarlet Johanson odustala od uloge transrodne osobe nakon oštrih reakcija javnosti

Glumica Skarlet Johanson odustala je od saradnje s rediteljem Rupertom Sandersonom s kojim je trebalo da snimi film “Rub & Tug” o transrodnoj osobi, nakon negodovanja aktivista koji smatraju da bi glavnu ulogu trebalo poveriti transrodnoj osobi, piše časopis “Out”.

Glumicu su kritikovali zbog toga što je prihvatila glavnu ulogu u biografskoj drami o transrodnom muškarcu, gangsteru po imenu Dante Teks Gil.

Odabir cis rodne osobe (osobe koja nije transrodna) za ulogu transrodne osobe podigla je prašinu među transrodnim glumicama koje smatraju da je reč o još jednoj vrsti diskriminacije. Pobunile su se jer ne dobijaju iste prilike kao glumice.

“Divim se transrodnoj zajednici i zahvalna sam što se priča o njihovoj uključenosti u društvo nastavlja u Holivudu”, rekla je Johanson u ekskluzivnoj izjavi za časopis Out.

“Premda bih neizmerno volela da igram Dantea, potpuno mi je jasno zbog čega mnogi smatraju da bi trebalo da ga glumi transrodna osoba. Zahvalna sam što je ova rasprava o glumačkoj postavi podstakla širu priču o različitostima u našem društvu i o prenošenju takve teme na film”, kazala je glumica.

U biografskoj drami o gangsteru po imenu Dante Teks Gil, koji je kontrolisao mrežu bordela tokom sedamdesetih godina prošlog veka i na tome zarađivao milione dolara, gledaoce će zaintrigirati priča o transrodnom muškarcu koji je ratovao sa zakonom, mafijom i na kraju završio u zatvoru zbog utaje poreza.

Veliki šef Dante zapravo je bio žena Lois Džin Gil koja se predstavljala kao muškarac.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.