Skarlet Johanson najplaćenija glumica

Uloga Marvelove superjunakinje Crne udovice, glumicu Skarlet Johanson je ove godine lansirala na vrh Forbsove liste najbolje plaćenih glumica.

Uloga u čak pet Marvelovih adaptacija stripa, za Johanson je bez sumnje bila ključna na putu do pozicije najplaćenije glumice sveta. Ona je od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. godine zaradila 40,5 miliona dolara, čime je njena zarada, u odnosu na proteklu sezonu, učetvorostručena.

Zahvaljujući zaradi od 28 miliona dolara, iza nje je Anđelina Džoli (43), uglavnom zbog isplate za ulogu u filmu “Grdana 2”, koji bi trebalo da stigne u bioskope 2020. godine.

Sa liste deset najbolje plaćenih, a istovremeno sa trona najbolje plaćene u prošloj sezoni, ove je godine pala oskarovka Ema Stoun.

Na trećem mestu je Dženifer Aniston (49), koja još uvek profitira od uloge u “Prijateljima”, sa 19,5 miliona dolara zarade, a na četvrtom je Dženifer Lorens (28), sa 18 miliona dolara prihoda, što je za šest miliona manje nego prethodne godine.

Na petom mestu je Riz Viterspun (42), sa zarađenih 16,5 miliona dolara, a nakon nje su po zaradi Mila Kunis, Kejt Blančet, Melisa Mekarti i Gal Gadot.

Forbsova lista najbolje plaćenih glumaca za 2018. godinu biće objavljena naredne nedelje. Prošle godine je to bio Mark Volberg, sa čak 68 miliona dolara. Iz Forbsa kažu da zbog manjka ženskih uloga, glumice imaju manje šanse da zarade veće sume novca i dodaju da su ove godine samo dve premašile zaradu od 20 miliona dolara, u odnosu na tri u 2017. i četiri u 2016. godini.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.