pica 2

Kada neko spomene dijetu verovatno niko od nas ne pomisli bilo šta pozitivno. Međutim, nakon poslednjeg istraživanja koje je urađeno na ovom polju verujemo da će se mnogima promeniti stav prema skidanju suvišnih kilograma.

Naime, naučnom studijom, koja je objavljena u Men’s Healthu, utvrđeno je da je mnogo delotvorniji pristup dijeti taj po kome vam je jednog dana u nedelji dozvoljeno da jedete šta god poželite. 6 dana u nedelji se držite režima koji ste odabrali, a sedmog dana se častite velikom picom ili sladoledom.

Iako vam sve ovo zvuči kao naučna fantastika, nije reč o šali. Psiholozi tvrde kako ova metoda daje mnogo više rezultata jer je motivacija da ostanemo na dijeti duža, a zbog nagrade koja nas očekuje na kraju nedelje spremniji smo da se doslovno pridržavamo propisanog plana ishrane, bez nedozvoljenog zavirivanja u frižider.

Osim toga, ukoliko smo na standardnoj dijeti našem organizmu jako teško pada povratak na staro nakon nekoliko nedelja ili meseci odricanja, što stvara tzv. jo-jo efekat. Takođe, što nam je nešto duže zabranjeno više žudimo za tim, što srazmerno povećava verovatnoću da ćemo brže odustati od dijete.

Tako da, u plan ishrane koji ste zacrtali sebi, dodajte sedmi dan u kom će vam biti dopušteno da jedete sve ono za čime ste čeznuli tokom nedelje.

pica

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.