Sjajne vesti: Bookmate krenuo sa radom u Srbiji!

(foto: Pinterest)

Imamo sjajne vesti za sve ljubitelje “pisane reči”. Svoje omiljene knjige od sada možete čitati bilo gde i bilo kada, a stotine hiljada naslova staće u vaš džep!

Kad je o elektronskim knjigama reč, u Srbiji one gotovo da nisu postojale, pa smo morali da se na različite načine dovijamo kako da čitamo knjige elektronski, ali sad u Srbiji i zvanično počinje sa radom Bookmate​, servis za čitanje elektronskih knjiga zvanično​ ​je​ ​započeo​ ​svoj​ ​rad​ ​u​ ​Srbiji.

Počev od danas, čitaoci u Srbiji imaju pristup Bookmateovom rastućem katalogu od preko 850 hiljada elektronskih knjiga, na dvanaest jezika – uključujući 1500 naslova na srpskom jeziku i 300 hiljada knjiga na engleskom jeziku.

Bookmate je na domaćem tržištu već uspostavio saradnju s najvećim izdavačima, poput Lagune, Vulkana, Čarobne knjige, Znanja, Paladina, Tardisa, Otvorene knjige, Odiseje i drugih, a digitalizacija njihovih više nego brojnih izdanja već je u toku.

Pored toga, u ponudi će se ubrzo naći i pojedina elektronska izdanja, takođe na srpskom jeziku, dostupna isključivo na servisu Bookmate.

“Srbija za nas predstavlja veoma zanimljivo tržište i polaznu tačku za razvoj našeg servisa u ostalim zemljama Balkana”, rekao je Endru Baev, CEO kompanije Bookmate ,”Uz neke zaista fantastične naslove na srpskom jeziku, kao i sjajne odnose s izdavačima u Srbiji, ubeđeni smo u uspeh servisa Bookmate u vašoj zemlji i radujemo se pružanju novog iskustva čitaocima u Srbiji .”

Nakon što je pokrenuo servis u Srbiji, najjačem tržištu na Balkanu kada je reč o izdavaštvu, Bookmate u narednim mesecima planira i ulazak na hrvatsko tržište, kao i tržišta ostalih zemalja regiona.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.