Simboli u Feng shui- Da li držati akvarijum u svom životnom prostoru?

Imati akvarijum sa ribicama ili ne? (foto:amassard/Flickr.com)

 

[tweetherder]Akvarijum prema Feng shui-ju predstavlja vodu, sreću, karijeru i opšte blagostanje[/tweetherder]. Ubrzano je kada ima pumpu i ostale elemente za prečišćavanje vode. Postavlja se na posebna mesta u stanu u zavisnosti šta želite da potencirate – karijeru, ljubav, zdravlje ili nešto drugo.

Postavka akvarijuma  zavisi i od letećih zvezda za tu godinu. To je specijalna tehnika koju poznaju samo feng shui konsultanti. Veoma je delikatna i treba je prepustiti njima da je sprovode.

 

OBLIK I VELIČINA AKVARIJUMA

Okrugli oblik akvarijuma je najoptimalniji, pa onda redom ostali oblici.

Važno je da imaju u sebi svih 5 elemenata: staklo je element zemlja, pumpa predstavlja metal, zelenilo i trava je element drvo, voda je element voda, sijalica i same žive ribice predstavljaju element vatru.

Najvažnije je da je voda čista i bistra da se ne ugrožava život ribicama. Svaka promena u akvarijumu ili kod ribica nagoveštava promene kod vas u prostoru. Ribice su hiper-senzitivne i mogu da najave veoma jake promene, pa bi trebalo da obratite posebnu pažnju.

Nikako ne zaboraviti na kvalitetnu pumpu koja održava čistoću i bistrinu vode.  U zavisnosti gde se nalazi akvarijum, ako se ne vodi računa o bistrini vode, dakle, zamuti se i danima se ne čisti akvarijum, može doći do zamućenja u poslu ako ga držite u lokalu.

Ili zamućenja u ljubavi, novcu, zdravlju… u zavisnosti na kojim sektorima stana ga držite.

Takođe, trava i rastinje su važni koji daju kiseonik ribicama i služe i kao hrana.

Akvarijum predstavlja jedan mikrokosmos vašeg stana ili poslovnog prostora i veoma je važno da se vodi računa o njemu.

 

KOJA VRSTA RIBICA?

[tweetherder]Posebno je bitno koju vrstu ribica stavljate u akvarijum prema feng shui-ju[/tweetherder]. Zlatna ribica nije za svako polje u stanu, jer moze da zaustavi priliv novca. Ako se stavi na jugoistok, mesto koje pripada elementu drvo (koji se takođe manifestuje i kao etar ili vazduh) ona je teška. Stoga odabrati neke lagane i brzo plivajuće ribice da mogu da donesu brz priliv novca.

Zato je akvarijum sa zlatnim ribicama na zapadu izuzetno poželjan, jer akumulira bogatstvo i daje stabilnost porodice, stana, poslovnog projekta ili firme.

Uz zlatnu ribicu kupite uvek i crnu, koja preuzima negativnu energiju dela prostora koji ste lečili.

Najoptimalnije je 8 zlatnih i jedna crna ribica. Ako je akvarijum mali, onda svakako birajte neke manje ribice jakih boja i uvek po jednu crnu. Izbegavati skalare i ribe borce.

Postoji ribica koja se na Dalekom Istoku smatra za najjači priliv novca, a zove se arowana, veoma je skupa i zato, ko je ima, odmah privlači bogatstvo. Postalo je veoma moderno držati akvarijume sa arowana ribicom na zapadu, uglavnom kod imućnijih ljudi. Samo dopremanje sa dalekog Istoka i briga oko nje su veoma skupi. Ali ona stvarno “donosi” bogatstvo. Ako ugine, propadaju i biznis i novac.

 

POSTAVKA AKVARIJUMA

Mesto gde je najoptimalnije postaviti u stanu, ako je potrebno ozdraviti chi energiju prostora i ukućana koji žive jeste sredina stana koja je vezana za ZDRAVLJE i BLAGOSTANJE.

Ostala mesta, kao ulazna vrata ili jugoistok, su za NOVAC, ali paziti koje ribice stavljate na ovu stranu sveta.

Ukoliko je potrebno da pojačate KARIJERU ili tražite nov posao, onda stavite na SEVER.

Na jugozapadu je mesto za LJUBAV i partnerstvo. Ako želite da pojačate partnerstvo ili brak, postavite akvarijum ovde. Pogotovo ako želite da prizovete novu ljubav.

Potrebno je paziti ako ste uradili stan po feng shui pravilima uz asistenciju feng shui konsultanta. U tom slučaju, akvarijume staviti na strane sveta gde vam kaže profesionalac, posle urađenih Godišnjih letećih zvezda.

Za poslovni prostor ili radnje, akvarijum je odličan feng shui lek ili pojačivač.

Postavka akvarijuma se preporučuje u predvorju ili sobi gde je čekaonica. Ovo zavisi i od vrste posla kojom se bavi neka firma.

Naravno, svi saveti u vezi sa feng shuijem su individualni i veoma delikatni i detaljni, pa su ovo samo opšti saveti.

Pazite da neke stvari ne potencirate više jer može doći do iscrpljenja chi energije u ostalim delovima stana ili poslovnog prostora. Ako je akvarijum prevelik, može doći do “izlivanja” novca i posla.

Isto tako može doći do gubljenja zdravlja i vitalnosti. Ne vodite se onim – veliko je bolje.

Feng shui se bazira na balansu yin –yang. Dakle balansu belo-crno, dan-noć, toplo-hladno, veliko-malo.

 

Mima Miković

Inostrano sertifikovani Feng shui i kristal instruktor i akreditovani profesionalni Feng shui konsultant, kristaloterapeut, life coach i Japanski Tradicionalni Reiki healer. Radi feng shui analize, life coaching, kreiranje stila i imidža osobe, kristaloterapiju i obučava druge da primenjuju u svom ličnom razvoju. Učenje Feng shui je bazirala na drevnim feng shui školama i poseduje sertifikate od svetske asocijacije IFSA iz Singapura i sertifikate Engleske asocijacije IPHM. Svoja znanja je nadgradila i sa zapadnim modernim feng shuijem u Americi i Engleskoj, gde je i sertifikovala svoje diplome i dobila akreditaciju kod IPHM za rad po celom svetu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.