(foto: Tumblr)
(foto: Tumblr)

Univerzalne istine ne postoje. Svi smo mi jedinke za sebe i prosto je nemoguće primeniti iste principe u različitim slučajevima.

Na zemaljskoj kugli su ljudi današnji dan doživeli na preko 7 milijardi različitih načina, pa kako je onda moguće dati isti savet svima njima?

Naravno da nije moguće, ali ovi saveti ili pre smernice kroz život se razlikuju u tome što uključuju tebe, nagone te da preispituješ vlastitu ličnost i spoznaš sebe, kao što je glasilo geslo na pročelju hrama u Delfima.

  1. Radi ono zbog čega ćeš se osećati dobro. Ne dobro samo u smislu užitka, nego i u vrednovanju sebe kao dobre osobe.
  2. Daj sve od sebe. Sve i ako ne uspeš to onda neće biti tvoj neuspeh jer svakako nisi mogla više. Neuspeh bi bio predaja, a nikako ne pokušaj.
  3. Postavi vlastite standarde. Svetu se ne može ugoditi, ali zato možeš ugoditi sebi. Postavi prioritete i trudi se da daš svoj maksimum u zacrtanim životnim poljima.
  4. Uradi ono što misliš da treba da uradiš. Kao što je naglašeno na početku ovog teksta ne postoje univerzalna pravila. Svaki problem je moguće sagledati iz bezbroj različitih uglova i naći opravdanje za dobro ili loše. Uradi ono što ti smatraš da je ispravno i stani iza svoje odluke.
  5. Prihvati greške i nauči nešto iz njih. Greška nikada nije greška ako je pretvoriš u lekciju. Malo je onih koji uče iz tuđih grešaka. Pa, šta i ako pogrešiš? Ipak si ti samo čovek. Ali isto tako zapamti da je samo prvi put greška. Drugi put je izbor!
Izvor:  Psychologytoday.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.