Seks tokom ciklusa: Zašto je dobro da BAŠ TADA vodite ljubav?

Ako ste o seksu tokom ciklusa razmišljali kao o neprijatnosti, prevarili ste se (foto: nlphacker.com)
Ako ste o seksu tokom ciklusa razmišljali kao o neprijatnosti, prevarili ste se (foto: nlphacker.com)

Seks tokom ciklusa, naravno, može biti veoma neuredan. Iako sigurno nećete biti pokriveni krvlju od glave do pete, kao što ste možda zamišljali, ova avantura može izazvati neki nered ukoliko unapred ne preduzmete mere kako bi ga sprečili, odnosno sveli na minimum. Ali ljudi i dalje praktikuju ovaj vid seksa. I mnogim muškarcima se dopada. Nekima i previše.

Mnogima je ovakav vid intimnosti i dalje tabu, ali seks tokom ciklusa ima mnogo pozitivnih tsrana (foto: womenshealthmag.com)
Mnogima je ovakav vid intimnosti i dalje tabu, ali seks tokom ciklusa ima mnogo pozitivnih tsrana (foto: womenshealthmag.com)

Ako, kada razmišljamo o vođenju ljubavi tokom ciklusa, odmah pomislimo na krv na posteljini, vredi pomenuti i mnoge dobre strane koje ovakav vid seksa donosi. Iznenadiće vas činjenica da vam može skratiti menstrualni ciklus i da su neretko orgazmi baš u tom periodu intenzivniji. I da, verovanje da tada ne možete da zatrudnite odmah pada u vodu, jer čak i u ciklusu postoji šansa sa ostanete u drugom stanju!

Ovo je [tweetherder]7 razloga za seks tokom menstrualnog ciklusa[/tweetherder].

1. Smanjuje grčeve

Ovo se uglavnom odnosi kada ste u PMS-u. Ako patite od bolnih grčeva tokom ciklusa, orgazam vam može pomoći da ih umanjite. Kada doživimo orgazam, telo luči oksitocin i dopamin, zajedno sa ostalim endorfinima koji olakšavaju podnošenje bola tokom menstruacije. A ovi hormoni su daleko jači od bilo kog analgetika iz apoteke.

2. Ne treba vam lubrikant

Ako ste prirodno suvi ili imate poteškoća sa ovlaživanjem, onda je seks u ciklusu dobar predah od korišćenja lubrikanata. Ali pre nego što odmah pomislite ponovo na krv, znajte da, iako krvarite, većina tečnosti koju vidite potiče iz vaše materične obloge. Žene prosečno gube od 4 do 12 kašičica tečnosti tokom ciklusa, a tek mali deo toga je prava krv. Samo zbog crvene boje koja preovlađuje se čini da ima mnogo više krvi nego što to zaista jeste. Zato na sve to gledajte kao na prirodni lubrikant.

3. Seks vam verovatno neće biti odvratan

Jedno istraživanje sprovedeno 2012. godine je pokazalo ono što su svi koji su već iskusili ovakav vid seksa i znali – da vam u trenucima strasti ništa drugo sem zadovoljstva nije na pameti. Seksualno uzbuđenje nadvladava prirodni osećaj nelagode i odvratnosti, a to znači da kada započnete ovu avanturu, nećete ni razmišljati o činjenici da ste u ciklusu.

4. Može skratiti dužinu ciklusa

Sa svakim orgazmom koji doživite, materica se skuplja. Svaka kontrakcija potiskuje krv i oblogu materice brže nego što bi se to dogodilo prirodnim putem. Seks tokom ciklusa ne samo da može skratiti njegovo trajanje, već poboljšava izbacivanje sadržaja materice koji izazivaju grčeve i potiskuju je.

5. Povećava intimnost među partnerima

Ako ste spremni da sa partnerom pređete na seks tokom ciklusa, takođe otvarate vrata dubljoj intimi među vama. Na to verovatno ne bi pristali sa bilo kim, tako da kada to uradite, vaša veza prelazi na viši nivo. To je kao da kažete: ‘Ne bih svakome dozvolila da bude ovako umrljan mojom krvlju’.

6. Tera vas da izađete iz zone komfora

Ako ste tip žene koja praktikuje samo misionarsku pozu u krevetu, seks tokom ciklusa to može promeniti. Možda ćete odlučiti da isprobate neku novu pozu ili neke nove stvari koje do sada niste. Možete to uraditi čak i pod tušem, zašto da ne?

7. Hormoni vas tada baš rade

Žene su neposredno pre i tokom ciklusa prilično uzbuđene. Razlog tome je što predeo karlice i genitalija dodatno oteče i zato žudite za seksom kao za parčetom pice. Pa zašto bi, ako već imate toliku potrebu, dozvolile da vam malo krvi stane na put? Ciklus vas, sa druge strane, ne sprečava da obavljate sve ostale aktivnosti.

Izvor: Bustle.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.