Saznajte da li ste trudni – uz pomoć paste za zube?

(foto: Mesothelioma)

Kako ne možete uvek da čekate odlazak kod ginekologa i svu neizvesnost, koja sa sobom nose takve situacije, a testovi u apoteci znaju da budu skupi, posebno ako je potrebno uraditi više njih, onda vam preostaje ova jednostavna tehnika.

Sve što vam je potrebno je malo paste za zube, koju bi trebalo svaka kuća da ima. Najbolje bi bilo da pasta bude bela, jer hemikalije koje se koriste za boju i ukus, mogu umanjiti tačnost rezultata.

Postupak:

Pomešajte malu količinu urina sa pastom za zube u plastičnoj čaši. Test daje bolje rezultate ako ga uradite rano ujutru, prilikom prve posete toaleta. Ovo se objašnjava činjenicom da prvi jutarnji urin ima najviše hormona trudnoće (HCG).

Ako ste trudni, mešavina će imati mehuriće i dobiće plavičastu boju.

Detaljan opis testa pogledajte u video snimku:

Reč stručnjaka

Ipak, stručnjaci savetuju žene i devojke da koriste tradicionalan način provere trudnoće.

“Mehurići u pasti za zube posledica su kiselosti u urinu koja reaguje sa kalcijum-karbonatom. Što je urin kiseliji, to je veća reakcija. Ovo nema veze s tim da li je osoba trudna ili ne. Čak i ako vam “test za zube” bude pozitivan, savetujem vam da dobijete zvaničnu potvrdu da ste trudni sa pravim testom“, izjavio je farmaceut iz Oxforda Stewarte Gale zaHuffington Post.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.